Japonya 7 Yıl Sonra Çin ile İttifak Yapacak

Japonya 7 Yıl Sonra Çin ile İttifak Yapacak

Japon Başbakan Şinzo Abe'nin 7 yıl sonra ilk kez, 25-27 Ekim arasında Çin'e resmi bir ziyaret düzenleyeceği duyuruldu.

Cuma günü,Japon Başbakan Şinzo Abe'nin, Çin Premieri Li Keqiang'ın daveti üzerine, 25-27 Ekim arasında Çin'e resmi bir ziyaret düzenleyeceği duyuruldu. 

Bu ziyaretin yedi yıl sonra düzenlenecek ilk resmi ziyaret olduğunun altı çizildi.

Çin Dışişleri Bakanı Sözcüsü Lu Kang, yaptığı duyuruda; Abe'nin ziyaretinin karşılıklı siyasi güveni arttıracağını, farklı alanlarda işbirliğini derinleştireceğini ve Çin- Japon ilişkilerini normalleştirmeye yönelik çabalara yeni bir soluk getireceğini söyledi.

Japonya Yedi Yıl Sonra Çin ile Görüşecek,Ticari Forum Gündemde

Lu rutin basın açıklamasında,"Japonya,Çin'in önemli ve yakın bir komşusudur.Çin- Japon ilişkileri iki tarafın karşılıklı çabaları sayesinde gelişerek devam edecek." dedi.

Abe'nin ziyareti sırasında Çin liderleri ile toplantılar gerçekleştirileceği söylendi.Toplantıların, ikili bağları güçlendirme ve global ve bölgesel konularda ortak endişeleri görüşme üzerine olacağı bildirildi.

"Japon firmaların Çin'deki yatırımlarını arttırmalarını dört gözle bekliyoruz." sözlerini ekledi.

 Çin- Japon Barış ve Dostluk Anlaşması'nın 40. yıldönümü sebebiyle bir resepsiyon ve internet alışverişinde pazar işbirliği konulu bir forum düzenleneceği ifade edildi.

ABD, Japonya'yı da Mı Kaybediyor?

Japonya ise ABD öncülüğünde, Başbakan Abe'nin serbest ticaretin mucidi olarak nitelendirdiği ABD ile birlikte Çin'in projelerine rakip Güney Asya Stratejisi Projesi oluşturacağını açıklamıştı. Çin ile dostluğunun ABD'ye Hindistan'dan sonra bir Güney Asya müttefiki daha kaybettireceği yorumu yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika