İzmir'de Korkutan Deprem

İzmir'de Korkutan Deprem

İzmir bugün sabah saatlerinde peş peşe iki depremle sarsıldı. AFAF verilerine göre saat 8.37'de 4.8, 8.46'da ise 5.1 büyüklüğünde iki deprem yaşandı.

AFAD 5.1'lik depremin merkez üssünü Karaburun olarak açıklarken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise Ege Denizi olarak belirttiği sarsıntının büyüklüğünü 4.9 olarak duyurdu.
 

İzmir sabah saatlerinde peş peşe depremlerle sarsıldı. 8.37'de 4.8, 8.46'da da 5.1 büyüklüğünde iki deprem olduğu açıklandı. AFAD büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladığı depremin merkez üssünün Karaburun açıkları olduğunu duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise Ege Denizi'nde 14 kilometre derinlikte 4.9 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığı öğrenildi. İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6.9'luk depremde 117 kişi yaşamını yitirmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin ardından sosyal medya hesabından, "Ege Denizi Midilli Adası açıklarında meydana gelen 4.8 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler Karaburun, Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ve İzmir kent merkezinde de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Geçmiş olsun" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler