İYTE Rektör Yardımcısı ve Uluslararası Su Kaynakları Bölümü Başkanı Prof.Dr. Alper Baba Yenilikçi Anlayışla Su Uzmanları Yetiştirmeliyiz

İYTE Rektör Yardımcısı ve Uluslararası Su Kaynakları Bölümü Başkanı Prof.Dr. Alper Baba Yenilikçi Anlayışla Su Uzmanları Yetiştirmeliyiz

21. Yüzyıldadaha güvenli ve daha sürdürülebilir bir yaşam için su kaynakları alanında disiplinlerarasıeğitime vedonanıma sahip uzmanlar ve bilim insanları yetiştirmeliyiz

 

Prof. Dr. Alper Baba bu eğitim yılında Yüksek Lisans eğitimine başlayacak olan  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası Su Kaynakları Programı hakkında aşağıdaki açıklamaları yaptı:

Uluslararası Su Kaynakları Yüksek Lisans Programı (USKB) Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yer almaktadır. Bu program, 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrencilerini kabul etmeye başlamış olup İYTE’nin tüm bölümlerinde olduğu gibi eğitim dili İngilizcedir. Uluslararası Su Kaynakları Yüksek Lisans Programı, fen, mühendislik, tarım, tıp, hukuk ve işletme fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun öğrencilere açık olan disiplinler arası bir programdır.

İklim değişikliği, artan nüfus, çarpık kentleşme ve yanlış planlamalar sonucu su kaynakları; hem kalite hem de miktar açısından ciddi anlamda  tehlike altındadır. Ayrıca, bazı bölgelerde su kirliliği nedeni ile insanların sağlığı risk altındadır. Dünyada 2 milyardan fazla insan su temininde sorun yaşamaktadır. Nüfus artışı ve iklim değişikliği bu sorunu daha da büyütmektedir. Belirtilen bu sorunları çözmek,  ekosistem için gerekli olan yerüstü ve yeraltı su kaynaklarının geliştirilmesi, kullanılması ve yönetimi için çok yönlü, donanımlı uzmanlar ve bilim insanları yetiştirmek Uluslararası Su Kaynakları Yüksek Lisans Programının en temel hedeflerindendir.

 

EĞİTİM ÇOKLU DİSİPLİNLİ OLACAK

Bu Programla, öğrencilerin su kaynakları ile ilgili projeleri başarılı bir şekilde planlayabilmesi, tasarlayabilmesi, işletebilmesi ve yönetebilmesi için  gerekli olan teknik ve yönetimsel bilgi ile becerileri elde edebilecekleri şekilde eğitilmesi amaçlanmaktadır. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak öğrencilerimize, ‘Su Kaynakları Entegre Su Yönetimi’ konusunda iyi bir eğitim alabilecekleri gerekli altyapı ve donanım hazırlanmıştır. Ayrıca, öğrencilerimiz bu eğitim sürecinde hidrolik, hidrojeolojik ve modellemeye yönelik  süreçlere  hakim olabilecek ve kendi altyaplarını geliştirebilecekleridir.

SU POLİTİKALARI-SU YÖNETİMİ VE SU HUKUKU

Programa katılanlar su yönetimi, kentsel su yönetimi, su hukuku, su politikaları, su bilimi, su mühendisliği,  hidrojeoloji ve su kalitesi konularında da kendilerini geliştirip temel bilimsel ve mühendislik ilişkilerini kavrayabileceklerdir. Mezunlarımız, su kaynakları sorunlarına teknik çözümler tasarlayabilecek, analitik, model tabanlı ve deneysel araştırmalar yapabilecek ve suyla ilgili doğal tehlikelerin etkisini azaltmak için iyileştirici teknolojiler geliştirebileceklerdir.

GÜÇLÜ BİR ÖĞRETİM KADROMUZ OLACAK

Programın öğretim üyeleri, su sektörünün ihtiyaçları hakkında yeterli bilgi ve deneyime sahip ve bu hususta dünyanın çeşitli yerlerinde görev almış hocalarımızdır. Uluslararası Su Kaynakları Yüksek Lisans Programı, eğitim süreciniz boyunca bahsi geçen bütün konularda sizleri, bilgi ve becerileriniz üzerinde düşünmeye teşvik edecek ve eğitecek, akademik kariyer olanakları konusunda size tavsiyede bulunacak ve uygun tematik bir çalışma profili seçmenize yardımcı olacak profesyonel danışmanlar tarafından yönlendirecektir.

PROGRAM HANGİ BÖLÜM MEZUNLARI  İÇİN UYGUN ?

Programımız Uluslararası Su Kaynakları Yüksek Lisans Programı; mühendislik, temel bilimler, planlama, hukuk, ziraat ve işletme gibi bölümler için uygundur. Programımızın temel amacı sizi ileriye götürerek, bilime büyük katkı sağlamaktır. Bu kapsamda, araştırma fonları son birkaç yılda önemli ölçüde artmıştır. Ülkemizde veya Enstitümüzde verilebileceğimiz burslar açısından birçok fırsat sizlere sunulmaktadır. Akademik personelimizin toplam bütçesi yarım milyon dolardır. Araştırma programlarımızın temel amacı, karşılaşılan sorunlara etkili çözümler üretmektir.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Alper BABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler