İYİ Partili Ahmet Erozan ortaya çıkardı... Denize kıyısı ve deniz kuvvetleri olmayan Zambiya ile ne anlaşması yapıldı!

İYİ Partili Ahmet Erozan ortaya çıkardı... Denize kıyısı ve deniz kuvvetleri olmayan Zambiya ile ne anlaşması yapıldı!

İYİ Partili Ahmet Erozan, bakanlara denize kıyısı ve deniz kuvvetleri olmayan ülkeyle yapılan Güvenlik İşbirliği Anlaşması'nı sordu. Bakanları istifaya çağırdı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu istifa davet etti.

2018 yılında Zambiya ile imzalanan anlaşmada, "gemilerde personel mübadelesi ve gelmilerle karşılıklı liman ziyaretleri"nden söz edilirken, söz konusu ülkenin ne deniz kuvvetleri ne de denize kıyısı var.

Sosyal medya paylaşımında da konuyu gündeme getiren İYİ Partili Erozan, bakanları istifaya davet ettiği konuşmasını şöyle anlattı:

"28 Temmuz 2018’de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Zambiya ile imzalanan Güvenlik İşbirliği Anlaşması’nda “gemilerde personel mübadelesi ve gemilerle karşılıklı liman ziyaretlerinden” söz edilmektedir…

Zambiya’nın denize kıyısı olmadığı gibi Deniz Kuvvetleri de yoktur… Karşılıklı gemi ziyaretleri herhalde Fatih Sultan Mehmet gibi gemiler karadan yürütülerek yapılacaktır…

Bu hükümleri içeren bir anlaşmayı okumadan imzaladığı düşüncesinde olduğum için Hulusi Akar’ı, eşgüdümü üstlenmediği için de Mevlüt Çavuşoğlu’nu TBMM Genel Kurulu’nda bugün yaptığım bir konuşmayla istifaya devam ettim…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler