İstenmeyen Adam

Sevgili okuyucularım yazımın başlığı İSTENMEYEN ADAM, bunun dünya diplomasisinde yeri NON GRATE PERSONA (istenmeyen kişi) bunu istihbarat servisleri de çokça uygular kendi iç dinamikleri ile, bunun nedenleri genelde casusluk ve farklı gayri nizami faaliyetlerdir.

Birde bizim gibi ülkelerde eğer birilerinin işine gelmiyorsan  aynı hadiseyi yaşarsın.

Bugünlerde ERMENİ SOYKIRIM YASASI ile ortalık sallansa da ülkemizde fazlaca tepki veren olmadı, bunun nedeni düşündüğünüzde şimdiye kadar bu konuyu hep basite alan bir düşünce yapısının yine sistemi kontrol etmesi.

Bir SOVYET UZMANI olarak içinde bulunduğumuz masa ve onun seferberlik yapısı içinde bir ömrüm geçti.

Size bana inanç içinde olmanız için kendimden bir örnek vereyim, konuya ne kadar hakimim .

Ülkemizde TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşı olan ERMENİ kökenli yurttaşlarımızın iki adet gazetesi vardır.

Bunlardan biri AGOS gazetesi genel yayın yönetmeni çok değerli insan toprağı bol olsun HIRANT DİNK kamuoyunun bildiği menfur bir saldırı ile kaybettiğimiz bir vatandaşımız, biri de JAMANAK gazetesi yine değerli bir kardeşimiz ARA TORUMYAN ve peder beyinin yönettiği gazete.

Bu JAMANAK gazetesinin şimdiki  yerini yine bir ermeni dostum aracılığı ile 1998 yılında ben verdim.

Bunu niye yazdım ülkedeki ekalliyetlerle beraber yaşayan doğduğumdan beri TÜRK vatandaşıyım.

Şimdi en yeni maceralardan başlayalım yavaş yavaş, geriye ASALA örgütünün ilk kuruluş yıllarına kadar diğer yazılarımızla devam edelim.

2018 yılı MOSKOVA’dayım mart ayı bir ERİVAN ‘a bileti aldım ve MOSKOVA SHERİMETOVA havalimanına geldim gümrükteki zarif GÜMRÜK POLİSİ bayana pasaportumu verdim.

İngilizce sordu RUSÇA bilmiyorsunuz değil mi, cevap EVET.

Arkasındaki kulübede oturan bayana Rusça konuşarak tebessüm ederek TÜRK pasaportumu gösterdi, ERMENİSTAN'A gidiyor dedi.

Emin misiniz ERMENİSTANA gitmek için? dedi, güldüm eminim.

Gülümseyerek İYİ YOLCULUKLAR diledi.

Üç saat sonra ERİVAN havalimanına indim içeri girdim daha önceden bildiğim pasaport pulu harcını gümrüklü alandaki bankadan alarak ETİKET vizemi aldım.

Bu işlemi yaparken gümrüksüz alandan iri yarı bir bayan geldi ayağında CEYO terlikler, o kadar rahat ki yanıma kadar geldi elindeki KORDİPLOMATİK pasaportu vererek bayağı bol miktarda ABD dolarını bozdurarak bana baka baka yanımdan ayrıldı, geldiği noktadan yine gümrüksüz alana döndü.

Hava limanında taksiye binmeyip minibüsle ERİVAN merkeze gitmek için sıraya girince bir anda Erivan polisi etrafı dağıtarak alandaki tüm taksileri boşaltıp çevremizde bir güvenlik alanı oluşturdu.

Erivan merkeze ulaştığımda başkanlık sarayına çok yakın bir otele yerleştim.

İlk dolaşmaya çıktığımda fakir Ermenistan'da merkezi yerde çok fazla derecede AMERİKAN ve İNGİLİ bankasını ve diğer yabancı markaların büyük işyerlerini gördüm.

Ermeni halkı bir çok düşman millet görsem de onlar kadar TÜRK’ e düşman bir millet görmedim.

Otelde bayan kat görevlisi sordu HAYMISINIZ? (KIRİPTO ERMENİ).

Yok dedim TÜRK OĞLU TÜRKÜM KONYALIYIM:)

Bir daha da konuşmadı. Ermenistan devleti bu düşmanlığın yanında nezaketi hiç elden bırakmadı görülmeyen güvenlik duvarı ve koridorunu etrafımda kurdu.

Devlet başkanı TAŞNAK partisi lideri SERJ SARKİSYAN o gece İsviçre'den dönerek başkanlık sarayına intikal ettiğinde geniş konvoyu ile otelin önünden geçerken ben odamda camın kenarından votkamı içerek bir kebapçıdan aldığım lahmacun ve adana kebabını yiyordum.

Hayatımda görmediğim sessizliği Erivan'da gördüm ama yeteneklerim beni hiç yanıltmadı.

Orda verdiğim karar şuydu. ABD ve İNGİLİZ devletlerinin tarih boyu egemenliği altında kalmış bizden olmayan ERMENİLERİN TÜRKLERLE dostluğunun çok zor olacağı bize besledikleri kini üstlerinden atamayacaklarını çok iyi anladım.

Bunu daha evvelde başka ülkelerdeki ERMENİLERLE yaşamıştım daha sonraki yazılarımda ATİNA’da AMERİKAN pasaportlu ASALA yöneticileri ile 1989 yılında yaptığım bir görüşmeyi anlatacağım.

Hani her gün ASALA örgütüne gazeteler aracılığı ile kurşun sıkan, kolunun altında siyanür tabletleri ile dolaşan arkadaşlar var ya onlar da iyi dinlesin:)

Erivan’da tüm ana caddelerde AMERİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİNİ gösteren tabelalar var.

ABD ve İNGİLTERE çok popüler.

En büyük caddelerinden biri HALEP ismini taşıyor, bakarken güldüm.

Jenosit anıtına gittim oradan da anıtı gezdim, anıtın üstünde beyaz güvercinleri gördüğümde içimden iki halkın barışması için dilek tuttum.

Havalimanına döneceğim zaman daha evvel rezervasyon yaptığım taksi beni almaya gelmedi, Allahtan vefalı TÜRKLERİ sevenlerde var hemen kendiliğinden yeni bir taksi geldi öbür taksinin alacağı paranın yarısına sağ salim havalimanına getirdi.

Uçak kalkış yaparken alanın uzağında bir yerde park halinde ABD ordusuna bağlı bir C-17 glopmaster ağır nakliye uçağı duruyor, gülümsedim.

Moskovaya’ döndüm çok düşündüm ermeni meselesinde LOS ANGELES ile ERİVAN yakınlığını.

SSCB(SOVYETLER BİRLİĞİ ) çöktüğünde merhum em. ALBAY, BAŞBUĞ rahmetlik ALP ARSLAN TÜRKEŞ bey LEON TERPETROSYAN ile görüşürken bende o dönemde ERMENİSTAN istihbarat yetkilileri ile görüşmüştüm.

Moskova’da kalırken kırk gün sonra TAŞNAK partisi lideri sayın SERJ SARKİSYAN halk tarafından çıkan ayaklanma ile NİKOL PAŞİNYAN tarafından devrildi.

Bu meselelere baktığımızda bir HIRAN DİNKİN cinayetini gerçek anlamda sorgulasaydık önümüze ERMENİ soykırım meselesi gelse dahi dünyaya karşı elimiz çok sağlam olurdu.

Unutmayın HIRANTI öldürtenler azmettirenler kripto ermeni olabilir, LOS ANGELES’tan emir almış olması muhtemeldir.

Bu seyahatten sonra 2018 5 aralık günü kaçırarak beni ellerinden tutanlar 30 yıldır boynumda taşıdığım ALTIN TÜRK bayraklı kolyemi aldılar..

Bir araştırmak lazım bu kolyeyi alanların gerisi nereye gidiyordur.

Düşman ülkelerde alamadılar, kendi ülkemde aldılar.

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.