İşte Taliban Dehşeti

İşte Taliban Dehşeti

Afganistan'a giden Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy, Taliban dehşetini anlattı

Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy, Afganistan'ın başkenti Kabil'den son gelişmeleri aktardı. Kabil'in sessiz ve sakin olduğunu söyleyen Ersoy, gece saatlerinde yaşanan bir çatışmada 1'i Alman askeri 3 kişinin öldüğü yönünde iddialar olduğunu aktardı
Habertürk Afganistan'da. Mehmet Akif Ersoy, başkent Kabil'de son gelişmeleri aktardı.

"Kabil, çok sessiz ve sakindi" diyen Ersoy, "Kabil'de ilk günler görüntü almak kolaydı ama şu anda izin vermiyorlar" bilgisini paylaştı.

Ersoy, "Gece geç saatlerde silah sesleri duyduk. Bugün Alman birlikleriyle çatışma yaşandığı 1'i Alman askeri olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği yönünde iddialar var" dedi.

Ersoy, Kabil'deki son durum için şunları söyledi:

"Oteller boş, neredeyse hiç kimse yok diyebilirim. Çatışma zemini oluşması endişeleri artırdı. Kadınlar sokakta var ama az. Kamu binalarında işler aksadı. Havaalanındaki durum Taliban'ı rahatsız ediyor. NATO envanterindeki pek çok silah Taliban'ın kontrolüne geçti. Müzakerelerden sonuç alınması zor, en büyük endişe iç savaşa yönelmesi."


"KARIŞIKLIK İSTEMİYORLAR"
Kabil'de kaotik bir sakinlik hakim. Pek çok noktada Taliban güvenlik noktaları oluşturdu. Hayatın normal akışı için çabalıyorlar. Az sayıdaki gazeteciye hayatın normal olduğunu göstermek istiyorlar. Karışıklık, kaos çekmemizi istemiyorlar. Havaalanı çevresinde çekim yapmak yasak. Basın ofisi oluşturmaya başlamışlar, sokaklarda çekim yapmak için izin almak gerekiyor. Bu devletleşme anlamını taşıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler