İşte İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark!

İşte İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark!

MetroPOLL Araştırma'nın son İstanbul anketine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 43.5 puan ile en yüksek oyu alan aday oldu. Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ise, 40.2 puan aldı.

31 Mart Yerel Seçimleri'ne günler kala, MetroPOLL Araştırma Şirketi "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yarışı" anketinin sonuçlarını paylaştı.

21-22 Şubat tarihleri arasında İstanbul'un 39 ilçesinde 1664 kişi yapılan anketin sonuçlarına göre; kararsızlar dağıtıldıktan sonra mevcut İBB Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 43.5 puan ile en yüksek oyu alan aday oldu. AKP ve MHP'nin adayı Murat Kurum ise, yüzde 40.2 puan aldı.

DEM Parti'nin adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni yüzde 6.1, İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu yüzde 3.1, Zafer Partisi'nin adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 2.5, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) adayı Mehmet Altınöz ise yüzde 2.3 oy aldı.
EĞİLİM İMAMOĞLU'NA!
Araştırma sonuçlarına göre; İYİ Parti seçmeninin neredeyse yarısı, DEM Parti seçmeninin ise yaklaşık 3'te biri İmamoğlu'na oy verme eğiliminde bulunuyor.

AKP'lilerin yüzde 6'sı, MHP'lilerin ise yüzde 14'ü Ekrem İmamoğlu'na oy vermeyi düşünüyor. Kararsız ve protesto oylar da, DEM Parti dışındaki bütün partilerin seçmenlerinde yüzde 10'un üzerinde görünüyor.

İYİ Parti seçmeninin yüzde 20'si, CHP seçmeninin yüzde 15'i, AKP ve MHP seçmeninin ise yüzde 14'ü ya kararsız ya da oy vermeyi düşünmediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler