"İstanbul'u istemem İzmir olsun"

"İstanbul'u istemem İzmir olsun"

24 Haziran seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin, İzmir büyükşehir belediye başkanı adayı olmak için, yönetimle pazarlık yaptığı öne sürüldü

 

Cumhuriyet Halk Partisi kulislerinden sızan bilgilere göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yerel seçimlerde aday gösterilmeyeceği ağırlık kazandı.

İzmir milletvekili Tuncay Özkan, Parti Meclisi (PM) üyesi Erdal Aksünger ve İzmir eski milletvekili Mustafa Balbay, İzmir büyükşehir belediye başkan adayı olabilmek için kulis yapıyor.

24 Haziran seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce de CHP'nin kalesi sayılan İzmir'den büyükşehir belediye başkan adayı olmak istiyor.

İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı için en güçlü aday olarak gösterilen İnce'nin risk almak istemediği, İzmir'den belediye başkanı seçilerek Kılıçdaroğlu karşısına daha güçlü çıkmak istediği bildiriliyor.

İzmir'in şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İnce'yi desteklediği, partinin ağır toplarından Tuncay Özkan'ın ise İnce'nin adaylığına karşı çıktığı öne sürülüyor.

CHP kulislerinden alınan bir başka bilgi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhaliflere karşı uygulayacağı yöntemle ilgili.

Kılıçdaroğlu'nun, muhaliflerin güçlü aday olduğu il ve ilçelerde önseçim yaptıracağı ve bu isimlerin parti örgütü tarafından seçilmemesini sağlayacağı bildiriliyor.

Ngazete Özel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler