İstanbul'da Papa Trafiği... Harbiye'de Toplandılar
Türkiye'de ilk temaslarını Ankara'da gerçekleştiren Papa 14. Leo, Harbiye'de yer alan Kutsal Ruh Katolik Kilisesi'nde piskopos, rahip, diyakoz ve ruhani görevlilerle bir araya geldi
Türkiye'de ilk temaslarını Ankara'da gerçekleştiren Papa 14. Leo, Harbiye'de yer alan Kutsal Ruh Katolik Kilisesi'nde piskopos, rahip, diyakoz ve ruhani görevlilerle bir araya geldi
Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, ilk yurt dışı ziyareti kapsamında Türkiye'de temaslarda bulunmaya devam ediyor. Bugün piskoposlar, rahipler, diyakonlar, dini hayata adanmış kişiler ve ruhani görevlilerle toplantı yapan Papa, Kutsal Ruh (Saint Esprit) Katedrali’ne geldi.
Papa, piskopos, rahip, diyakoz ve ruhani görevlilerle gerçekleştirdiği ayinin ardından konuşma yaptı.
Papa, Hazreti İsa'nın havarilerinin de Anadolu'ya göç ettiğine, Antakya ve bugün İzmir sınırlarında yer alan Efes Antik Kenti gibi yerlerin geçmişte Hristiyan dünyasından önemli kişilere ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, Türkiye'de şu anda farklı kollardan pek çok Hristiyan topluluğunun yaşadığını söyledi.
Papa, Hıristiyan din adamlarına ve topluluk mensuplarına öğütlerde bulundu.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremleri hatırlatan Papa 14. Leo, kilisenin deprem sonrası yardım faaliyetlerini destekleyen uluslararası kuruluşlara da teşekkürlerini sundu.
Ziyaret kapsamında bazı yollar trafiğe kapatıldı.
DÜN NELER YAŞANDI
Dün, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve resmî heyetle karşılanan Papa ilk ziyaretini Anıtkabir’e yaptı.
Ardından Beştepe’ye geçen Papa, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmî törenle karşılandı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yer alan Millet Kütüphanesi'nin Cihannüma Salonu'nda Erdoğan ile basın toplantısı düzenledi.
Ziyarette dikkati çeken bir nokta ise Papa'nın, Anıtkabir özel defterine yazdığı yazıda ve Cihannüma Salonu’nda düzenlenen davette yaptığı konuşmada İtalyanca yerine İngilizce kullanan ilk Vatikan lideri olmasıydı. Papa’nın küresel dil kullanması, Vatikan’ın kapsayıcı politikasının ilk açılımı olarak değerlendirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.