İstanbul kara teslim oldu

İstanbul kara teslim oldu

İstanbul'un birçok ilçesinde kar yağışı etkisini artırırken, yayalar ve sürücüler zaman zaman zor anlar yaşıyor. Duran trafikte toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar yürüyerek evlerine gidiyor.

İstanbul'da kar sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırdı.

Yoğun kar nedeniyle Zeytinburnu, Cevizlibağ, Şirinevler, Bahçelievler'de trafikte yer yer yoğunluk oluştu.

İstanbul'un ana arterlerinde trafik akışında herhangi bir aksama yaşanmazken bazı cadde ve sokaklarda kar birikintileri nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Sabah işe gitmek isteyen vatandaşlar araçlarında oluşan kar birikintilerini temizlerken, bazı esnaf da iş yerlerinin önündeki karları kürekle temizledi.

Yoğun kar nedeniyle Sarıyer'de ara sokaklar ve kaldırımlar karla kaplandı. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Kağıthane'nin Seyrantepe ile Sanayi mahallelerinde bazı araçlar yolda kalırken Levent'te yolda kalan otobüsün yolcuları araçtan indi.

Yardıma giden ekipler de yolda kaldı

Bu arada gece saatlerinde de zaman zaman etkili olan kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Pendik Esenyalı'da kar nedeniyle yolda kalan aracı kurtarmaya gelen itfaiye aracı da mahsur kaldı. Ekipler bu kez kendi araçlarını kurtarmak için seferber oldu.

Yenibosna Zafer Mahallesi'nde ilerlemekte güçlük çeken bir ambulans, görevlilerin lastiklere zincir takmasının ardından bulunduğu yerden çıkabildi.

Sultanbeyli Akşemsettin Mahallesi'nde bir ambulans, yokuş aşağı indiği sırada kayarak park halindeki bir araca çarptı.

Maltepe Fındıklı'da kar küreme aracı da etkili olan kar nedeniyle yolda kalarak ilerleyemedi.

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde yoğun kardan olumsuz etkilenen sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Sarıyer Katar Caddesi'nde bir minibüs yolda kaldı. Bir süre sonra araçtan inen yolcular minibüsü iterek bulunduğu yerden çıkmasını sağladı.

Beyoğlu Şişhane'de de bazı araçlar kar nedeniyle yolda kaldı.

Trafik durdu, yolcular yürümeyi tercih etti

Yoğun kar yağışının başladığı ilçelerde sürücüler araçlarıyla ilerlemekte zorlanıyor. O-3 bağlantı yolu Esenler mevkisinde trafiğin durduğu, bazı vatandaşların toplu taşıma araçlarından inerek yürümeyi tercih ettiği görüldü.

Avrupa Yakası'nda D-100 Karayolu Topkapı-Büyükçekmece, TEM Otoyolu Bayrampaşa-Büyükçekmece arasında trafik yoğunluğu gözleniyor.

D-100 Karayolu Haramidere mevkisinde trafik durma noktasına gelirken, Avrupa Yakası sahil yolunda da yoğunluk artıyor.

Silivri'de kar yağışı etkisini sürdürürken, ilçe merkezine yakın mahallelerinin çoğu beyaza büründü. Silivri'de birçok fabrika saat 16.00 itibarıyla mesaiyi sonlandırırken, işçiler de toplu taşıma ve servislerle evlerinde dönmeye çalışıyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre ise 1300 evsiz kişi çeşitli bina ve otellere yerleştirildi. Sokak hayvanları için de 500 noktada her gün 2 tondan fazla mama dağıtımı gerçekleştiriyor.

Trakya'dan araç girişleri durduruldu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle Trakya'dan İstanbul'a araç girişlerine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini bildirdi.

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli sürücüler, ikinci bir duyuruya kadar, Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur."

Kamu kurumlarında mesai 15.30'da sona erdi

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgiye göre, İstanbul'da kar yağışı akşam saatlerinde yoğunlaşacaktır. Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer, 15.30'da sona erecektir." ifadelerini kullandı.

Otogar çıkışları 08.00'e kadar durduruldu

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli hemşehrilerim. İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın (salı) saat 08.00’e kadar durdurulmuştur. Önce sağlık, önce güven." ifadelerini kullandı.

''Yasağa rağmen motokurye çalıştıran iş yerlerini bildirin''

Yerlikaya, motokuryelerin çalışmasıyla ilgili yaptığı diğer paylaşımda, şunları kaydetti:

"Kıymetli İstanbullular. Az sayıdaki işletme sadece motokuryelerin değil hemşehrilerimizin de canını hiçe sayıyor. Yasağa rağmen motokurye çalıştıran iş yerlerini lütfen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirin. Gereken cezai işlemleri uygulayalım. Önce sağlık, önce güven."

İstanbul'daki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılması ile motosiklet ve elektrikli scooter kullanımı yasaklanmıştı.

AVM'ler 19.30'da kapanacak

Yerlikaya, yoğun kar yağışı sebebiyle kentteki alışveriş merkezlerinin de saat 19.30'da kapatılacağını bildirdi.

THY, İstanbul Havalimanı'ndan uçuşlarını 04.00'e kadar durdurdu

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter'dan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşullarının İstanbul'da etkisini bir süre daha göstermesinin beklendiğini belirtti.

Üstün, "Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04.00'e kadar durdurma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

İstanbul Havalimanında temizleme çalışmaları sürüyor

İstanbul'da etkisini artıran kar yağışının hava ulaşımını olumsuz etkilediği yerlerden biri olan İstanbul Havalimanında planlanan uçuşlar yapılamıyor.

Uçuşların yeniden başlatılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren İGA, pist ve taksi yolunu temizleme çalışmaları yapıyor.

İstanbul Havalimanında 300 personel, 130 kar temizleme aracı ve ekipmanı hava tarafında, 200 personel ve 50 araç da kara tarafında mesai harcıyor.

İstanbul'a inemeyen 4 uçak Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı'na indi

İstanbul Havalimanının pistinde meydana gelen buzlanma nedeniyle Bükreş, Viyana, Odessa ve Bahreyn'den kalkan yolcu uçakları iniş yapamadı.

Kule tarafından Çorlu'ya yönlendirilen uçaklar Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanına indi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler