İSRAİLLİ VEKİL GAZZE BOMBARDIMANINI ETKİSİZ BULDU: GAZZE'DE 700 TERÖRİST ÖLDÜRMELİYDİK

İSRAİLLİ VEKİL GAZZE BOMBARDIMANINI ETKİSİZ BULDU: GAZZE'DE 700 TERÖRİST ÖLDÜRMELİYDİK

İsrailli Sağ Kanat Partileri Birliği (URWP) lideri Bezalel Smotrich, Gazze’de üç gündür devam eden bombalı saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısını ‘az buldu’.

Twitter hesabından açıklama yapan aşırı sağcı milletvekili Smotrich, “Gazze'deki çatışma 700 teröristin öldürülmesiyle İsrail'e atılan her rokete karşılık bir tane ve Hamas'a büyük çaplı fiziksel hasar verilerek son bulmalıydı, böylece Hamas'ın kendisini toparlaması yıllar sürebilirdi ve bir daha İsrail'e saldırmayı düşünmeleri zor olurdu" dedi.

İsrail ordusu Filistinli grupların Gazze'den İsrail tarafına 690 roket attığını söyledi. Son hava saldırılarında Hamas komutanı Hamid Ahmed Abed Kudri'nin de doğrudan hedef alınarak öldürüldüğü de açıklandı.

İsrail'in Gazze'den atılan roketleri gerekçe göstererek cumartesi günü başlattığı saldırılarda 23 Filistinli ve dört İsrailli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusu, üç gündür devam eden bombardımanda, kontrolleri altındaki bölgelere 600 roket atıldığını, kendilerinin de 320 hedefi vurduklarını açıkladı.

İsrail'in 2014 yılından bu yana ilk kez böylesi bir saldırı düzenlediği belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya