İsrail Yemen'in Başkenti Sana'yı Vurdu

İsrail Yemen'in Başkenti Sana'yı Vurdu

Geçtiğimiz gün Katar'ın başkenti Doha'da saldırı düzenleyen İsrail, bugün de Yemen'in başkenti Sana'ya saldırı düzenledi.

Geçtiğimiz gün Katar'ın başkenti Doha'da saldırı düzenleyen İsrail, bugün de Yemen'in başkenti Sana'ya saldırı düzenledi. Saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti 118 kişi de yaralandı.

Husilerin denetimindeki Al-Masirah TV, İsrail’in çarşamba günü Yemen’in başkenti Sana’da hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Saldırıda, kentin merkezindeki Maliye Bakanlığı binası ile Savunma Bakanlığı yerleşkesi ve Husiler'e ait askeri kampları ile yakıt depoları hedef alındı.

Saldırının ardından açıklama yapan Husiler, Yemen'deki savunma sistemlerinin İsrail uçaklarına karşı çalıştığı kaydedildi.

9 ÖLÜ, 118 YARALI

İsrail'in Yemen'e yönelik saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti 118 kişi de yaralandı.

DÜN DE KATAR'A SALDIRI DÜZENLEDİ

İsrail ordusu dün Katar'ın başkenti Doha'da Hamas müzakere heyetinin bulunduğu binaya savaş uçaklarıyla saldırı düzenlemişti.

Hamas, lider kadronun İsrail suikastından sağ kurtulduğunu, saldırıda Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'nin oğlu, 4 Hamas üyesi ve bir Katar polisinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

İsrail ordusu, geçtiğimiz hafta düzenlediği başka bir saldırıda 12 üst düzey Husi yöneticisini öldürmüştü. Bu saldırı, İsrail’in Husilerin üst kademesinden isimleri öldürdüğünü ilk kez kamuoyuna açıkladığı operasyon olarak kayda geçti.

Husi Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat, saldırıda Husi Başbakanı Ahmed Galib er-Rahavi’nin yanı sıra bazı bakanların da hayatını kaybettiğini doğrulamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler