İslam'ın Kasası Suudi Arabistan: Yemen'e 200 Milyon, Bahreyn'e 10 Milyar Dolar 'Yardım'

İslam'ın Kasası Suudi Arabistan: Yemen'e 200 Milyon, Bahreyn'e 10 Milyar Dolar 'Yardım'

Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn'e finansal destek olarak $10 milyar dolar aktaracakları bir anlaşma imzalayacaklar. Bu para,Bahreyn'in yıllık GSMH'sinin çeyreği,borcunun yüzde 28'i.

Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn'e finansal destek olarak $10 milyar dolar aktaracakları bir anlaşma imzalayacaklar.

Ürdün Ziyaretinden Sonra Yardım Aktarılacak

Bahreyn bakanları ise finansal yardım istemek için Ürdün'e gitmiş ve Ürdün'den bir destek anlaşması sağlamışlardı.10 milyar dolarlık majör anlaşmanın, Bahreyn bakanlarının 10 günlük ziyaretinin sona ermesinden sonra imzalanacağı bildirildi. 

Bahreyn'de de Katma Değer Vergisi Gelecek

Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri, Haziran ayında Bahreyn'in finans kaynaklarında gerçekleştireceği reformların ilerleme kaydetmesi şartıyla,bir majör yardım paketi konusunda görüşmeleri başlatmışlardı.

Bahreyn de hükümetin,24 Aralık seçimlerinden önce parlamentoya reformları geçirtme çalışmalarında bulunduğunu söylemişti. Bu reformlar, katma değer vergisi ve emeklilik sistemi maddelerini içeriyor.

Bahreyn Borcunun Yüzde 28'ine Denk Geliyor

Uluslararası Para Fonu verilerine göre,$10 milyar dolarlık paketin,Bahreyn'in yıllık gayri safi yurtiçi hasılasının çeyreğine ve borcunun yüzde 28'ine denk geldiği belirtildi. 

Yemen'e de 200 Milyon Dolar Yardım Yapılmıştı

Suudi Arabistan, geçtiğimiz günlerde Yemen parasının değerini arttırmak için Yemen Merkez Bankası'na 200 milyon dolar aktarmıştı. Suudi Arabistan'ın İslam ülkelerinin ekonomilerinde bu öncü rolü,bazı analistlerce Suudi Arabistan'ın İslam İmparatorluğu halifeliğine zemin hazırlama hamlesi olarak yorumlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler