IŞIKLAR SÖNMESİN

Sevgili okuyucularım hepinize mutluluklar ve huzur dilerim.

Bugün ülkemizdeki doğal afetleri izlerken hala devam eden yangınlar  ve  diğer afetlerle karşı karşıya kalıyoruz.

Maalesef bu yaz doğal afetlerle çokça karşı karşıya kaldık.

Doğal afetlerin ne kadarı doğal ,düşünmemek elde değil.

Doğal olmayan kundaklama ve sabotajların ne kadar etkisi var bu konuda çokça çalışmak gerekli.

Netice itibari ile ülke ve dünyanın bekası tabiatın korunması ile başarılı olur.

Tabi bu sabotaj ve kundaklama hadisesinin bir  tarafı rant ekonomisi.

Kundaklana ve sabotaj ile açılan araziler  rant konusu olarak karşımıza alıştığımız şekilde ortaya çıkarmı o konuları düşünmek lazım.

Muğla ilimizin BODRUM ilçesinde yaşıyorum kısa bir süredir.

Geçtiğimiz   günlerdeki yangın felaketi günlerinde size sıcağı sıcağına yazmıştım.

Yangından sonraki felaketleri devletimiz tarafından sarılması sırasında özellikle BODRUM belediyesi, MUSKİ(MUĞLA SU) AYDEM(ELEKTİRİK) şirketi yetkililerinin çok hızlı gösterdikleri çalışmalar ile imha olan hatlarımız çok kısa zaman içinde yenilenerek hizmete girdi.

Özellikle BODRUM BELEDİYE BAŞKANIMIZ sayın AHMET ARAS beyefendinin çok değerli yardımcısı sayın ÜMMÜHAN YURT hanımefendinin olay yerinde ekipleri ile hızlı bir şekilde felaketten yara almış yerleri tespiti ve bir an evvel yaraları sardırmasına müteşekkiriz, sağ olsun var olsun.

Allah razı olsun.

Birkaç gün evvel you tube kanalında gazeteci sayın HASAN MESUT ÖNDER beyefendi ile canlı röportaj  sonlandıktan sonra şikayet üstüne gelen iki belediye zabıtası ile gece karşı karşıya kaldım birde misafirimiz yılan ile( gerçek yılan).

Sorun şuydu 500 mt mesafede elektrik direği bulunmadığı için buraya elektrik hattı döşenmemiş, şahsım kendi evime iki adet güçlü spot ışık koydurmuştum tüm yolu baştan sona aydınlatsın , çevremizede bir  faydamız olsun diye düşünmüştüm.

Meğerse maalesef komşularımızın gözünü alıyormuş bu ışıklar, şikayet ederek ışıkların yola doğru verilmemesini istemişler bunun içinde zabıta arkadaşları şikayete bağlı görevlendirmişler.

Gece IŞIKLARI kapattım ve ilk önce BODRUM JANDARMA ilçe komutanlığını aradım durumu bildirdim sağ olsunlar hemen çözümü ve iki ayrı adresi bana gösterdiler.

İlk gösterdikleri adres yine BODRUM belediye başkanlığı.

Pazartesi sabah aradığımızda özellikle ELEKTİRİK ETÜD şubesi ile görüştükten bir saat sonra araçla gelerek IŞIKLARIMIZI hemen yönlerini tekrar ayarlayıp istenilen açıya getirdiler.

Arkasından hemen tüm ölçümler ve fizibilite çalışılarak beş direğe ihtiyaç olacağını hemen AYDEM(ELEKTİRİK) şirketi ile beraber BODRUM BELEDİYESİ olarak direklerin dikilmesi için harekete geçtiler.

BODRUM BELEDİYESİNİN halkımıza karşı gösterdiği yakın ilgi ve alaka için çok teşekkür ederim.

Daha evvelki dönemde AYDEM (ELEKTİRİK) şirketi ile dikkatimiz sayesinde haberleşerek çok önemli güvenlik konusunda bazı verilere ulaşmıştık, AYDEM şirketinin çalışmaları için özellikle hızlı arıza gidermesi ve güvenlik konularında çok teşekkür ederim.

1995 yılında MARDİN KIZILTEPE ilçemizde bulunurken MARDİN İL ALAY komutanımız şehit RIDVAN ÖZDEN hadisesinden dolayı ATEŞTE GEZENLER yazısı ile yaşadığım hadiseleri ZEKİ ARSLAN rumuzunu kullandığım derin istihbarat blogspot.com yazmıştım.

O zaman TEK (TÜRKİYE ELEKTİRİK KURUMU)vardı ilgili konulara yine başka mecralarda elektrik konusunun ne kadar önemli olduğunu anlatmıştım.

Zira bir çok suikast ve sabotaj önceden kurgulanmış adeta tiyatro sahneye konar gibi çalışılan  konulardır.

Senaryo yazılırken adeta tüm detaylar sahnede gelişebilecek şekilde yazılır, eğer yazılanın dışında gelişebilecek olaylar içinde ikinci, üçüncü senaryolar yazılır.

Bunlara en büyük örnek KOMPLO TEORİSİ TVNET televizyonunda anlattığım Diyarbakır emniyet müdürü ŞEHİT GAFFAR OKKAN suikastı esnasında emniyet müdürlüğü ile valilik binası arasındaki yol güzergahında elektriklerin kesilmesi ile başlayan çapraz ateş ile ve el bombaları ile yapılan suikasta yaşamlarını yitirerek şehit mertebesine ulaşmalarıdır.

Bir diğer bilinen suikast  tarihçi araştırmacı akademisyen merhum NECİP HABLEMİTOĞLU beyefendinin evi önünde suikasta uğramasıdır, suikast esnasında evinin bölgesinde elektrikler kesilmiştir.

Bir bilinen tüm ülkenin tam gün kitlendiği İSTANBUL ADLİYESİ içinde makam odası terör örgütü tarafından basılarak uzun zaman rehin alındıktan sonra şehit edilen CUMHURİYET SAVCISI  MEHMET SELİM KİRAZ yaşamını kaybetmiştir.

Tüm ülkede elektrikler o esnada kesiktir, zannediyorum doğuda bir vilayetimiz sınırda İran’dan  aldığı için elektrik

hattını orda kesilmemiş ışıklar.

IŞILAR AÇIK OLMAZSA AYDINLIK OLMAZ,AYDINLIK OLMAZSA KARANLIKLARA,KÖTÜLÜKLERE MARUZ KALIRIZ.

IŞIKLAR KAPANMASIN..!

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum