İşadamı Turanlı, Küçükkaya ve Fox TV'yi Basın Konseyi'ne şikayet etti

İşadamı Turanlı, Küçükkaya ve Fox TV'yi Basın Konseyi'ne şikayet etti

TAŞYAPI firması Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Emrullah Turanlı, kendisine yönelik şantaj kitabını televizyonda  tanıttıkları için gazeteci İsmail Küçükkaya ve FOX Televizyonu’nu Basın Konseyi’ne şikâyet etti. 

Şikâyet dilekçesine Basın Konseyi Genel Sekreterliği’ne ulaştıran Turanlı, ticari ihtilaf içinde olduğu kişinin yazdırdığı ‘’Şantaj Kitabı’nın’’ İsmail Küçükkaya tarafından ekranda  isminin zikredilerek tanıtıldığını, ticari husumet yaşadığı kişinin Küçükkaya ile ilişkiler içinde olduğunu, kendisine meyve sepeti gönderdiğini ve şantaja alet olduğunu iddia etti. İddialarına dayanak teşkil eden video ve belgeleri de Konsey’e ulaştıran Turanlı, hem Küçükkaya hem de FOX TV’nin Basın Ahlak ilkelerine aykırı davrandıklarını iddia ederek, gereğinin yapılmasını istedi.

Turanlı’nın Basın Konseyi’ne ulaştırdığı şikâyet dilekçesinde yer alan iddialar şöyle:
“Emrullah Turanlı olarak ben yaklaşık on bin kişiye iş sağlayan bir işadamıyım.  Ticari husumet içerisinde olduğum şahıs, basın mensupları ile içli dışlı ilişkiler içerisinde bulunmakta, ilişki içerisinde olduğu saygın basın mensuplarına çeşitli menfaatler sağlamaktadır.
Bu şahıs bir süre önce şantaj amaçlı ve para karşılığı Ergün Poyraz isimli şahsa benim ve firmam hakkında iki adet asılsız kitap yazdırmıştır. Konu yargıya taşınmıştır.
FOX TV sabah haberlerini sunan İsmail Küçükkaya,  bahsedilen ikinci kitabı 3 Şubat’ta eline alarak ve benim de ismimi zikrederek tanıtmıştır. Bu video şaşırtıcı bir hızla ticari husumet içerisinde olduğum kişi tarafından şantaj amaçlı yakın çevreme, ticari ilişki içerisinde olduğum şahıs ve kurumlara organize bir şekilde servis edilmiştir. 
Aynı kişi yine Ergun Poyraz’a daha önce de ısmarlama olarak bir kitap yazdırmıştı. Asılsız belgelerden ve dedikodulardan oluşan kitabın tanıtımı yine maalesef FOX TV’de ve maalesef yine İsmail Küçükkaya tarafından yapılmıştı. Bana husumeti kişi, Antalya’da tropikal meyve ve meyve fidesi üretimi yapmaktadır. Ürettiği ürünleri de iyi ilişki içinde olduğu İsmail Küçükkaya’ya göndermiş, bu meyve sepeti yine Küçükkaya tarafından kendi sabah programında tanıtılmıştır. Buna ilişkin videolar da kayıtlıdır.
FOX TV, İsmail Küçükaya ve haber ekibi, bu şahıs lehine ve şantaj amaçlı yaptırılan, ticari öç alma saiki taşıyan haber ve konulara alet olmaktadır.
Tüm bunlar, Basın Ahlak Yasası’nın 3 nolu ‘gazetecilik ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilemez’, 4 nolu ‘küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez’, 9 nolu ‘Suçlu olduğu yargı kararıyla belirlenmedikçe hiç kimse “suçlu” ilan edilemez’, 12 nolu ‘Gazeteci görevini, taşıdığı sıfatın saygınlığına gölge düşürebilecek yöntem ve tutumlarla yapmaktan sakınır’ ve 13 nolu  ‘İnsani değerleri incitici yayın yapamaz’ İlkelerine aykırıdır. Gereğinin yapılmasını rica ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler