İran-Galler maçına tarafların Mahsa Amini tişörtüyle girmesine izin verilmedi

İran-Galler maçına tarafların Mahsa Amini tişörtüyle girmesine izin verilmedi

İran takımı, İngiltere ile önceki maçlarından farklı olarak, bu kez milli marşı söyledi.

Bugün Dünya Kupası'ndaki İran-Galler maçına üstündeki Mahsa Amini tişörtüyle girmek isteyen taraftarlar maça alınmadı. Güvenlik görevlisiyle tartışan kadın bir taraftar, tişörtünü formayla değiştirdikten sonra oyuna girebildi.

Gazete Oksijen'in haberine göre, İran'ın Katar'da Galler'e karşı oynadığı Dünya Kupası maçına bir kadının üzerinde Mahsa Amini’nin resminin bulunduğu bir tişörtle girilmesi engellendi. Tişörtün üst kısmında İran'da 22 yaşındaki Amini'nin Eylül'de polis nezaretinde hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestoların sloganı olan "Kadın, Yaşam, Özgürlük" ifadeleri yer alıyordu.

Ahmed bin Ali Stadyumu'nda güvenlikle tartışan kadın, “Giyecek başka bir şeyimiz yok. Ne giyeceğiz?” diye sordu. Sırada bulunan başka bir taraftar, “İran-İngiltere maçında aynı tişörtü giyen başka insanlar da vardı” dedi. Taraftar ayrıca İran renklerinde bir bayrak taşıyordu ancak resmi bayrak taşımıyordu.

Bazı rejim yanlısı İranlı futbol taraftarları da protesto hareketini destekleyen İranlıların bayraklarına el koydu. İran takımı, İngiltere ile önceki maçlarından farklı olarak, bu kez milli marşı söyledi. Organizasyon üst komitesi sözcüsü, FIFA kurallarının siyasi, saldırgan veya ayrımcı mesajlar içeren öğeleri yasakladığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler