İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Müzakere Görüşmeleri İçin İslamabad'a Gidiyor
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile süren ateşkes görüşmeleri kapsamında Pakistan’ın arabuluculuğunda yeni temaslar için İslamabad’a gidiyor.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile Pakistan arabuluculuğunda yürütülen ateşkes görüşmeleri için İslamabad'a gidiyor.
8 Nisan'da 2 haftalık geçici ateşkes sağlanmış, 11 Nisan'daki Pakistan'daki görüşmeler uzlaşma sağlanamadan sonuçlanmıştı.
Arakçi, Pakistan Genelkurmay Başkanı ve Dışişleri Bakanı ile telefonda görüştü; bugün Pakistan'da yüz yüze görüşmeler yapması bekleniyor.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin, ABD ile Pakistan arabuluculuğunda yürütülen ateşkes görüşmeleri kapsamında İslamabad’a gideceği bildirildi.
ABD-İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan süreçte, 8 Nisan’da 2 haftalık geçici ateşkes sağlanmıştı. Ateşkesin ardından 11 Nisan’da Pakistan’da gerçekleştirilen görüşmeler yaklaşık 21 saat sürmüş ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamamıştı.
ANLAŞMAZLIKLAR SÜRÜYOR
Pakistan’ın arabuluculuğunda ikinci tur görüşmeler için yürütülen girişimler de sonuçsuz kalmıştı. Özellikle ABD’nin İran’a yönelik deniz ablukası başta olmak üzere çeşitli konulardaki anlaşmazlıklar, sürecin ilerlemesini zorlaştırdı.
YENİ TUR İÇİN TEMAS KURULDU
İran devlet televizyonuna göre Arakçi, Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Münir ve Dışişleri Bakanı Dar ile telefonda görüştü. Görüşmelerde bölgesel gelişmeler ve ateşkes süreci ele alındı.
İSLAMABAD’DA GÖRÜŞME YAPILACAK
Arakçi’nin bugün Pakistan’a giderek heyetle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. CNN International'ın aktardığı bilgilere göre; ABD'nin ise görüşmelere katılıp katılmayacağı belirsizliğini koruyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.