İran: ABD ile Görüşmedik,Görüşmeyeceğiz

İran: ABD ile Görüşmedik,Görüşmeyeceğiz

UpFront'tan Mehdi Hasan, İran Dışişleri Bakanı Zarif ile bir röportaj gerçekleştirdi. Uluslararası basının gündemine oturan röportajda Zarif, İran'ın Trump'la görüşmeyeceğini söyledi.

 UpFront'tan Mehdi Hasan, İran Dışişleri Bakanı Zarif ile bir röportaj gerçekleştirdi. Uluslararası basının gündemine oturan röportajda Zarif, İran'ın Trump'la görüşmeyeceğini söyledi. Suriye'de kimyasal silah ve demokrasi noktalarında kritik açıklamalarda bulundu.

'Trump'la Görüşmeye Niyetimiz Yok'

'İran, Trump veya hükümet üyeleri ile hiç görüşmeyecek mi?' kritik sorusuna, "Trump ile görüşmeye niyetimiz yok. ABD, güvenilir bir müzakere ortağı değil.Politikada hiçbir zaman asla dememek lazım. Ancak, görüşmemiz için hükümette ciddi bir değişiklik olması gerek." dedi.

Sivillere Saldırının Karşısındayız

Zarif'e Beşer Esad'ın Suriye'de halen devam eden iç savaşta kimyasal silah kullanıp kullanmadığı soruldu. 

Dışişleri Bakanı, "Kimyasal silah kuIlanan herkesi kınarım. Biz, saldıran kim olursa olsun,sivillere karşı herhangi bir saldırının karşısındayız,kınıyoruz." ifadesini kullandı. Basına, Bakan'ın kimyasal silah konusunda 'muğlak ifadeler' kullandığı yansıdı.

İran Demokratik Mi?

 Zarif, 'Bir ülke, bir Üstün Lider tarafından 29 yıldır yönetiliyorsa o ülke demokrasi ile yönetiliyor denilebilir mi?' sorusuna "Bazı kişiler, ülkeleri, demokratik ülkeleri bu süreden daha uzun bir süredir yönetiyor. Ancak, bu o ülkelerde demokrasi olmadığı anlamına gelmez. Üstün Lider, halk tarafından seçilen başka bir lidere herhangi bir zamanda görevini devredebilir" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler