İnsülini dengeliyor, kanserle mücadele ediyor!

İnsülini dengeliyor, kanserle mücadele ediyor!

Demir, yağsız protein ve folat açısından zengin bir besin, yüksek oranda lif içermesi nedeniyle diyabet, insülin direnci ya da hipoglisemi gibi durumlar için oldukça yararlı.

Kas yapısını güçlendiriyor, kolesterolü düşürüyor, kalp sağlığını destekliyor. Sindirim sistemine destek olan bu besin, yorgunlukla mücadele ediyor. Tam bir antioksidan kaynağı, vücuda oksijen taşıma, enerji üretimi ve metabolizmayı hızlandırma gibi fonksiyonlara sahip. Kanser türleriyle mücadele ediyor...
Yeşil mercimek demir, yağsız protein ve folat açısından zengin bir besindir. Yeşil mercimek faydaları çok fazla bilinmese de sağlık üzerinde ciddi etkileri bulunmaktadır. Yeşil mercimek faydaları çok çeşitli olmakla beraber yüksek oranda lif içermesi nedeniyle diyabet, insülin direnci ya da hipoglisemi gibi durumlar için oldukça yararlı bir besindir. Peki yeşil mercimek faydaları nelerdir? İşte sağlığımıza olumlu etkilerde bulunan yeşil mercimek faydaları...
YEŞİL MERCİMEK FAYDALARI
Yeşil mercimek kas yapısını güçlendirir

Yeşil mercimek diyabete iyi gelir

Yeşil mercimek kolesterolü düşürür

Yeşil mercimek kalp sağlığını destekler

Yeşil mercimek sindirim sistemine destek olur

Yeşil mercimek yorgunlukla mücadele eder

Yeşil mercimek antioksidan kaynağıdır
KAS YAPISINI GÜÇLENDİRİR
Vücudumuzdaki kasların ve organların onarımı ve düzgün çalışması için protein son derece gereklidir. Yeşil mercimek bu durumda en iyi kaynaklardan biridir. Yeşil mercimek, özellikle vücudun kas yapısının düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu tüm temel amino grup asitlerin takviyesini vücuda yapabilmektedir.
DİYABETE İYİ GELİR
Anderson ve Bridges tarafından yürütülen bir çalışmaya göre, mercimek ailesi diyet lifi açısından oldukça yüksektir. Bu durumda yeşil mercimek, fasulye ve bezelye gibi baklagiller yüksek oranda lif içermektedir. Mercimekte bulunan diyet lifleri ise kan şekeri seviyelerinin kontrol altında tutulması için oldukça yardımcı olabilmektedir. Diyet lifi, şekerin kan tarafından emilme hızını yavaşlatarak sürekli şeker seviyesinin korunmasını sağlamaktadır.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR
Yeşil mercimek, yüksek düzeyde çözünür lif içermesi nedeniyle kandaki kötü kolesterolü azaltmaya yardımcı olabilmektedir. Kolesterolü seviyelerinin sağlıklı boyutlarda düşürülmesi sayesinde arterleri temiz tutarak kalp hastalığı ve felç riskini de azaltabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler