Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

İNSAN VUCUDU YABANCI CİSİM ÜRETEBİLİYORMU? (ŞARAPNEL PARÇASI, MERMİ ÇEKİRDEĞİ GİBİ ?)

Sevgili okurlarım merhaba;

Kahraman Mehmetçiğimizin sınır dışı pençe şimşek ve yıldırım harekâtında bölücü terörist örgütleri ile mücadelesinde rabbim her zamanki gibi muzafferler nasip eylesin, Türk milletinin duası Türk ordusudur yarabbi, dualarımızı kabul eyle diyerek Hayırlı ramazanlar. İnşallah Ramazan bayramına da ulaşmayı yüce rabbimden niyaz ederek bu günkü köşe yazıma başlıyorum

Ramazan ayı her haliyle merhamet ayı diye biliyoruz… Önce komşularımızdan başlayarak,  yetimlerimizi de gözeterek, sonrada uzak ve yakın akraba, yaşlı, genç herkesin birbirini hatırlama ayıdır. Fitreler verilir, fidyeler hesaplanır ve kazanılmış malın zekâtı hesaplanarak herkesin sevindirildiği bir aydır.

Bu vesile ile

Elbette ki biliyoruz Ülkemizde onlarca mağduriyet var. O mağduriyetlerden biriside her Türk gencinin dini, ırkı, mezhebine bakılmaksızın 20 yaşına geldiğinde davul zurna ile ellerine, başlarına kına yakılarak güle oynaya asker ocağı, yani peygamber ocağına yolladığımız kınalı kuzularımız, ciğer parelerimiz var.

3713 terörle mücadele kapsamında bölücü terör örgütleri ile ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunurken teröristler tarafından atılan mermi, havan, roket yâda el yapımı patlayıcı ( e.y.p.) ile ateşli silah ile yaralanan halende görevi başında her evden bir askerimiz var ki, bu askerlerimiz yaralanmaya hazır. Yaralandıktan sonra nereden bilecekler ki 1953 yılındaki 1053 nizamnameyi. Milyonlarca vatandaşımız bilmiyor mezüre ile santimle minimetre ile ölçülerek gazilik verildiğini.

Bunu mecliste 2015 yılından beri konuşmadığımız, anlatmadığımız milletvekili kalmadı. Bazı milletvekillerimiz kürsüden konuştular önergeler verildi, kanun teklifleri verildi, hükümet ve hükümet ortağı tarafından ret edildi. Ne tezattır ki genellikle hükümet ortağı tarafından verilen önerge ve teklifler hükümet ve hükümet ortağı ile ret edildi. Gönlü yaralı gazilerimizin sırtı sıvazlanarak O Kadar açık ve net yalan söylenmeye devam ediliyor.

6yıldır oyalandığımızı; sadece meclis kürsülerinden yapılan konuşmalardan anlatılan hikâyelere inanmamızı bekleyen vekillerden bir şey çıkmayacağını anladıktan sonra doğru yolun hukuk yolu olduğunu, bu vesile ile 3713 terörle mücadele mağdurları ADALET PLATFORMU’nu kurarak hukuk mücadelesi başlattık. Hukuk mücadelemizde vücudunda yabancı cisim şarapnel parçası olanlar artık mahkeme kararı ile gazi olabilecekler. Ne kadar çok dava açarsak o kadar çok kazanılan hak demektir. Mahkemeyi kazanan gazilerimizin ellerindeki evraklarında yazılan yazı askerliğe elverişlidir komando olamaz bu evrakları olduğu halde davalarını kazandılar. Bu güne kadar 40 kişi gazilik ünvanını aldı 10 kişiye yakında mahkeme kontrollü olmak üzere önemli kişilerinde davasını kazandık.

Anayasa mahkemesindeki 11.05.2020 dosyamızın sonuçlanmasını da bu yıl bekliyoruz. İnşallah DAVA AÇAN herkes dereceye girmeden yüzdelik sorulmadan 3713 terörle mücadele sırasında sıcak çatışmada yaralananlar ellerinde nakdi tazminat belgesi,3713 komutanlık yazısı olanlar faydalanacaklar. Dava açmayanlar bu karardan faydalanamayacaklar.

Bugün köşe yazısını yazarken Çanakkale’den arayan Bülent gazimle kısacıkta olsa hikâyesini dinledim. Mahalle kahvesine her gittiğinde kahvedeki arkadaşları tarafından onurunun kırıldığını gazilik ünvanını verilmemesini bir türlü ifade edemediğini anlattı.

En çok da canını acıtan o zaman Başbakan Binali yıldırımın 15 Temmuz gazileri 675 KHK için yaptığı konuşmasında tırnağı kırılana gazilik verildiğini duyduğunda o zaman vuruldum ve hakkımı aramaya karar verdim dedi.

Vücudunda şarapnel parçası olduğu halde gazilik ünvanını alamadığını Annesi de dâhil ne Arkadaşlarını nede mahalledekilere anlatamadığını onları inandıramadığını söyledi.

Mağduriyetini öyle güzel anlattı ki, çok düşündürücü…

Çok şiddetli yağmurda, atılan havanı duyma ve havada tutma şansım var mı?

Çatışma başladığında PKK’lıya aman beni sakın yüzde kırkın altında vurma,1953 yılında imzalanan 1053 nizamnameye göre gazi saymazlar deme şansım var mı? 10 saniye sonra kimin ne olacağı bellimi? Diye konuştu daha da çok anlattı kimse anlamadıktan sonra kıymeti yok

Yazmaya devam edeceğim;

Mağdur Gaziler için ADALET PLATFORMU Yönetim Kurulu Başkanı olarak Sözlerime son verirken hepinizi saygıyla selamlıyorum... 

Esen kalın, Sağlıcakla kalın…  

3713 Terörle Mücadele Sırasında 1995 yılında Kuzey Irak’ta yaralanan 1953 Bakanlar Kurulu 1053 nizamname ve T.S.K. Sağlık Yeteneği yönetmeliği mağduru

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum