İngiltere'den Ukrayna'ya antitank sevkiyatı

İngiltere'den Ukrayna'ya antitank sevkiyatı

İngiltere'den uluslararası teknik yardım kapsamında gönderilen hafif antitank savunma sistemleri Ukrayna'ya ulaştı.

Avrupa'nın en önemli siyasi gündemi Rusya ve Ukrayna arasındaki Donbass krizi.

ABD başta olmak üzere NATO ülkeleri, Rusya'nın askeri yığınak ve tatbikatları karşısında Ukrayna'nın da birlik üyesi yapılması ihtimalini daha yüksek sesle dile getiriyor.

KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

Rusya tarafından da buna karşı daha sert açıklamalar yapıyor.

Son aylarda yaşanan diplomasi trafiği ve liderlerin görüşmeleri de bugüne kadar sonuçsuz kaldı ve sınırdaki gerilim arttı.

Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğinin gündemde kalması bölgede tansiyonu artırmaya devam ediyor.

Karşılıklı asker sevkiyatlarının yanında AB ülkelerinin Ukrayna'ya silah yardımları başladı.

ANTİTANK SİSTEMLERİ ULAŞTI

İngiltere'den uluslararası teknik yardım kapsamında gönderilen hafif antitank savunma sistemleri Ukrayna'ya ulaştı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada sözlerine yer verilen Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Petrenko, silahların yalnızca savunma amaçlı kullanılacağını ifade etti.

Açıklamada, İngiltere'den antitank savunma sistemlerinden oluşan uluslararası teknik yardımın Ukrayna'ya ulaştığı kaydedildi.

"PARTNERLER HAFİF TANKSAVAR ARAÇLAR SUNDU"

Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “İngiltere’nin Ukrayna ordusuna uluslararası teknik yardımın yeni partisi Ukrayna’ya ulaştı. Bu sefer partnerler yeni hafif tanksavar araçlar sundu” ifadesine yer verildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın Avrupa entegrasyonundan sorumlu Bakan Yardımcısı Anatoliy Petrenko, alınan yeni araçların ülkenin savunma potansiyelini güçlendireceğini belirterek, “Bu yardımın kesinlikle sadece savunma amacıyla, kritik öneme sahip altyapıyı ve sivilleri, gerilimi artırabilecek her türlü eylemlere karşı korumak için kullanılacağının altını çizmek isterim” ifadesini kullandı.

İNGİLİZ SAVUNMA BAKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, dün Rus işgaline karşı Ukrayna'ya daha fazla savunma silahı ve askeri eğitim vereceklerini söylemişti.

Wallace, "Ukrayna'ya hafif antitank savunma silah sistemleri tedarik etme kararı aldık. Az sayıda İngiliz personeli, İngiltere'ye dönmeden önce Orbital Operasyonu kapsamında kısa bir süre için erken aşama eğitimi verecek." değerlendirmelerinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler