İngiltere'de Müslüman öğrencilere skandal ayrımcılık!

İngiltere'de Müslüman öğrencilere skandal ayrımcılık!

İngiltere'de bir öğretmen tarafından Müslüman öğrencilere skandal bir ayrımcılık yapıldı. Öğretmenin okul içinde namaz kılmaya izin vermemesinin ardından öğrenciler Cuma namazını soğuk havada kıldı.

İngiltere'nin Manchester şehrindeki Oldham Academy North adlı lisede bir öğretmen tarafından büyük skandala imza atıldı. Öğretmen, Cuma namazı kılmak isteyen öğrencilerine izin vermedi. Öğrenciler de bunun üzerine bahçeye çıkarak, eksi derecedeki soğukta namazlarını kıldı. Olayın tepki çekmesinin ardından okul yönetimi özür dilemek zorunda kaldı.

DIŞARI ÇIKMALARINI İSTEDİ

Independent Türkçe'de yer alan habere göre 8 kişilik gruptaki öğrencilerden biri olduğunu söyleyen ve adını açıklamak isteyen bir kişinin iddiasına göre bir öğretmen, sınıfta namaz kılan öğrencilerin dışarı çıkmasını istedi. Okul yönetimi, gelen tepkilerin ardından özür diledi.

İngiltere'de Müslüman öğrencilere skandal ayrımcılık! Cuma namazını soğukta kılmaya zorlandılar

ÖĞRENCİ, YAŞADIKLARI ZORBALIĞI ANLATTI

Sosyal medyada paylaşılan videoda öğrencilerin dışarıda namaz kıldığı ve bir okul görevlisinin etraflarında durduğu görülüyor. Namaz kılanlardan olduğunu söyleyen bir öğrenciyse BK merkezli Asian Image haber sitesine konuştu. Adının açıklanmasını istemeyen öğrenci şunları söyledi:

Cuma namazı kılıyorduk. Bir öğretmen gelip bize o odada namaz kılmamıza izin verilmediğini ifade etti ve kapıyı çarptı. Kızgın görünüyordu. Daha önce uzun bir süreliğine mescidimiz vardı. Öğretmenler namaz kılmamız için oraya gitmemize izin verirdi.

İngiltere'de Müslüman öğrencilere skandal ayrımcılık! Cuma namazını soğukta kılmaya zorlandılar

OKUL YÖNETİMİ ÖZÜR DİLEDİ

Okul yönetimi gelen tepkilerin ardından özür diledi. Bölgede yaşanan bir sel sebebiyle 15 sınıfın kullanılamaz hale geldiği ve bu yüzden öğrencilerin sınıfta namaz kılamadığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya