İngiltere: 'Dünya Rusya İçin Güvenli Bir Yer Olmayacak'

İngiltere: 'Dünya Rusya İçin Güvenli Bir Yer Olmayacak'

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, 'Rusya,kimyasal silah kullandıysa bundan sonra dünya Rusya için rahat bir yer olmaktan çıkar. Umuyorum ki,Salisbury'de Rus ajana düzenledikleri saldırıdan da pişmandırlar.' açıklamasında bulundu.

 İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, 'Rusya,kimyasal silah kullandıysa bundan sonra dünya Rusya için güvenli bir yer olmaktan çıkar. Umuyorum ki,Salisbury'de Rus ajana düzenledikleri saldırıdan da pişmandırlar.' açıklamasında bulundu.

Rusya, Mart ayında İngiliz kasabasında Sergei Skripal ve kızının zehirlenmesinde dahli olmadığını belirtmişti.

İngiltere, Rusya'yı Sorumlu Tutuyor

İngiltere ise olaydan Rusya'yı sorumlu tutmuş,Başbakan Theresa May de Soğuk Savaş'tan bu yana Rus diplomatları hakkında verilen en ağır emri vermişti.

Hunt, Sky News haber kanalında verdiği röportajda  "İngiltere topraklarında iki Rus ajanının kimyasal silah kullanılmak suretiyle zehirlenmesi  kabul edilemez bir durumdur,ancak May'in verdiği karşılık da yeterince güçlüydü. " dedi.

Hunt, "Kremlin ile diplomatik ilişkilere ara verdiğimiz bu noktada,Kremlin yaptığından memnuniyet duyuyorsa, sorun onlardadır. Çok ağır bir diplomatik bedel ödediler." şeklinde sözlerine devam etti.

"Rusya,şunu anlamalıdır ki, bu şekilde davranmaya devam ederse, dünya Rusya için güvenli bir yer olmaktan çıkar.'' cümlesinin altını çizdi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler