İNCE, SİVAS KONGRE BİNASI VE MADIMAK'I ZİYARET ETTİ

İNCE, SİVAS KONGRE BİNASI VE MADIMAK'I ZİYARET ETTİ

"Bin Günde Memleket Hareketi" başlatan Muharrem İnce, 33 aydının yaşamını yitirdiği Sivas Katliamı'nın yaşandığı yer olan Madımak Oteli ve Sivas Kongresi'nin yapıldığı binayı ziyaret etti.

"1000 Günde Memleket Hareketi" başlatan Muharrem İnce, 33 aydının yaşamını yitirdiği Sivas Katliamı'nın yaşandığı yer olan Madımak Oteli ve Sivas Kongresi'nin yapıldığı binayı ziyaret etti.

İnce, havaalanındaki konuşma sonrası Sivas İl Kongresi'nin yapıldığı Sivas Erkek Lisesi'ni ziyaret etti hemen ardından Kale Camisi'nde cuma namazını kıldı.

İnce, 33 aydının yaşamını yitirdiği Sivas Katliamı'nın yaşandığı Madımak'ı ziyaret etti ve karanfil bıraktı. İnce, "27 yıl önce burada yaşadığımız korkunç olayla Türkiye yüzleşmedi, hala hesaplaşmadı. Ama şunu da söylüyoruz ki geçmişle de beraber yaşanmaz. Geçmişin acılarını değiştiremeyiz ama geleceği daha iyi tasarlayarak mutlu olabiliriz. İnsanları yakarak değil kucaklayarak gelişebiliriz. İnsanca yaşayabiliriz. 27 yıl önce insan yakılırken insanlık da yakıldı" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler