İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanlığı adaylığına net yanıt

İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanlığı adaylığına net yanıt

İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı için aday olup olamayacağına dair, "2028’a dört yıl var, bugünden onu konuşmak benim adıma hadsizlik olur." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken Medyascope‘un sorularını yanıtladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) İstanbul’da aday çıkarmasını değerlendiren İmamoğlu, “Siyaseten DEM Parti’ye oy verebilirler ama İstanbul’da da memnun oldukları, 650 bin insana Anne kart dağıtan, 100 bin gence burs dağıtan Ekrem İmamoğlu’na oy verebilirler.

Onların o özgür iradesiyle benim bağım arasına kimse giremez, giremeyeceğini düşünüyorum” dedi. İmamoğlu DEM Parti ile CHP’nin ittifak yapmadığını, kent uzlaşısı bağlamında Esenyurt üzerinde anlaştıklarını vurguladı.

“KURUM’A SAYGISIZLIK YAPTIĞIMI ASLA DÜŞÜNMÜYORUM”

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’a neden “acemi aday” dediğini anlatan İmamoğlu, saygısızlık yapmadığını söyledi:

“Saygısızlık yaptığımı asla düşünmüyorum. Acemi sıfatı bir tespit, bir alay değil. Dersine iyi çalışmamış. Ben İstanbul’a ilgisi olduğunu da düşünmüyorum. Semt isimlerini şaşırmıyor, bence bilmiyor. İstanbul’la bir bağı yok, kendi yaşam geçmişine de baksanız bu tespitli zaten, yok. Eğitimi, yaşamı, vakit geçirdiği vs. gibi bir durumu yok.”

“BEN DEĞİL, CUMHURBAŞKANI BENİ MUHATAP ALIYOR”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı muhatap almadığını vurgulayan İmamoğlu,

“Ben Cumhurbaşkanı’nı muhatap almıyorum, o beni muhatap alıyor. Bana ‘zat’ diyor, ‘zevat’ diyor, ismimi dillendiremiyor. Çünkü Allah’a şükür, rahmetli dedemin verdiği güzel ismi dile getirirse, ‘Ekrem’den -Hz. Muhammed’in ismi diye bana verdi dedem- imtina ediyor, ‘İmamoğlu’ dese hepten oylar gidecek, ‘Ekrem İmamoğlu’ diyemiyor. Benim ismimi diyemiyor ama her yerde beni anıyor, her yerde bana laf atıyor. Ben cevap vermem gerekiyorsa veriyorum” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Bir kere biz hiç kimsenin tahmin edemeyeceği seviyede saygı, sevgi, samimi, adanmışlık, içtenlik duygularını kapsayan bir diyalog içindeyiz. Bizim Sayın Genel Başkanımızla aramızda hiç kimse yok. O bakımdan çok memnunum ve çok razıyım. Eğer ben bir konuda bir şey sormam gerekiyorsa tabii ki ben Genel Başkanıma sorarım” dedi.

Tek hedefinin İstanbul olduğunu, 2028 Genel Seçimlerini konuşmak istemediğini söyleyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Sayın Genel Başkanımız (Kemal Kılıçdaroğlu), cumhurbaşkanı adayımız oldu. Ben iddia ediyorum, en çok çalışan, en büyük emeği veren bendim. Başaramadık. Sonra ‘değişim’ dedik, ne oldu? Genel Başkanımız Özgür Özel oldu. Başka partiden aday olacak dediler? Ne oldu? CHP’den oldum. Benim hararetim, arzum, İstanbul’a dair hayallerim ne bir ne de 100 programa sığar. Benim konuştuğum tek mesele gerçekten İstanbul. Önümüzdeki beş yılın her anlamda iyi olacağını görüyorum İstanbul adına. Bunu yaşamak ve yaşatmak istiyorum. 2028’a dört yıl var, bugünden onu konuşmak benim adıma hadsizlik olur.”

YAVAŞ: CUMHURBAŞKANI ADAYI OLSAYDIM KAZANIRDIM

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mansur Yavaş gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Habertürk yayınına katılan Yavaş partisi ve İYİ Parti arasında yaşanan aday tartışmalarına da değindi.

"'Biz CHP'ye belediye başkanı seçtirmek için mi bir araya geldik?' söylemi doğru değil. Balıkesir, Denizli'yi kazanmış olsaydınız CHP de size kazandırmış olacaktı. Müşterek muhalif bir tutum vardı ortada" ifadesini kullanan Yavaş İYİ Partİ Genel Başkanı Meral Akşener'in adaylık teklifini "etik bulmadığını" kaydetti.

Yavaş şöyle devam etti:

Bir gün önce aradı söyledi. Ekrem Bey'i de çağırmış. Ne olacaktı aramızda kura mı çekecekti.

Ben kırgın falan değilim. Aday olmadı diye ben suçlanıyorum. Ben bunu artık en son Ulus'taki halde basın sorduğu zaman cevapladım. Gerçekten aday olmamı istiyorsanız, hadi çık gel aday ol demekle olmaz, başka partide kaydım var. Sayın Davutoğlu da söylemiş 'Sayın Yavaş'ın aday olmasını düşünüyorsanız ben getireyim masaya' demiş. 1 gün önce beni arayıp teklif getireceğim, böyle bir şey düşünür müsünüz demesi lazımdır. Bu süreçte adaylığımla ilgili her yerde şunu söyledim, '6'lı Masa aday gösterirse aday olurum'. Herkes korkak vs. diyordu. Ümit Özdağ da aday olmamı istiyordu. Aday olmalı mıydım hemen. Ankette kim çıkıyorsa bakılırdı. 'Aday ol' dense aday olmayacaktım. Ben zaten söyledim oybirliği olsaydı olurdum. Kazanacağımı düşünüyorum. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Mahalli seçim ortamındayız. İnşallah Mayıs ayında yapacağımız görüşmede kamuoyunun bilmediği konuları bir kez konuşurum, bir daha konuşmam. Biz Ankara'da yaşayan ödediği vergilerden oy alıyoruz.

İYİ Parti seçmeni 23 ilçede 'Mansur Yavaş'la beraber girelim' demiş. Bu görüş kabul olmayınca zaten büyük çoğunluğu istifa etti. Milletvekili, il başkanı istifa etti. İlçe başkanlarının hemen hemen hepsi istifa etti. Birlikte çalışıyoruz şu anda. Operasyon denilecek bir hal yok, biz 'istifa edin' demedik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler