İmamoğlu CHP adaylarına katkı sundu mu?

İmamoğlu CHP adaylarına katkı sundu mu?

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlere yönelik çalışmalarını sürdürürken adaylarını da belirlemeye başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlere yönelik çalışmalarını sürdürürken adaylarını da belirlemeye başladı. Söz konusu isimler kamuoyuna yansıdıkça tartışmalar da çoğaldı.

Adaylık belirleme sürecinin perde arkasına ise Odatv ulaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçelerde göstereceği adaylarının listesi Cumartesi sabahına kadar süren toplantı ile şekillendi. Ankara Kavaklıdere’deki parti okulundaki binada İstanbul İl Başkanı Canan Kafrancıoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu isimler üzerinde çalıştı.

İstanbul ilçelerinde en uzun soluklu tartışma Sancaktepe adaylığında yaşandı. Ekrem İmamoğlu, yaptırdığı saha anketlerini baz alarak Alper Yeğin’in adaylığına sıcaktı. Yeğin ismi üzerine il başkanı ve genel başkan da sıcaktı ama listeye Özgen Nama yazıldı. Nama isminde özellikle HDP etkisi olduğu iddia ediliyor.

SANCAKTEPE’DE TOPLU İSTİFA

Cumhuriyet Halk Partisi Sancaktepe İlçe Yönetim Kurulu, yerel seçimlerde Alper Yeğin'in Sancaktepe Belediye Başkanlığına aday gösterilmemesine tepki göstererek toplu olarak görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

İstifa kararını CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Sevgi Aksu yaptığı açıklama ile duyurdu. Aksu, "Genel merkezin hak, hukuk ve adalet anlayışı ile emeğe ve örgüte yeterince değer vermemiş olması ile sonuçlanmıştır" dedi.

KILIÇDAROĞLU CANPOLAT İSMİNE TEPKİ VERMEDİ

Şişli- Beşiktaş gibi CHP belediyelerinin olduğu ilçeler için adaylık belirleme sürecinde Ekrem İmamoğlu’nun fazla etkin olmadığı öğrenildi. İmamoğlu sadece Şişli için Cemal Canpolat adını söyledi ama Kılıçdaroğlu tepki vermedi.

Bir diğer tartışmalı ilçe ise aday enflasyonu yaşanan Avcılar’da oldu. Tıpkı Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Hikmet Çetin’in “Hikmet abi”formulü gibi Avcılar’da da “Hüseyin abi” formulü devreye girdi. Örgütün sevdiği bir isim olan il genel sekreteri Hüseyin Aksu aday adayı olmadığı halde Avcılar sorumluluğunu aldı.

Cumartesi günü 16:00 uçağıyla Ankara’ya giden İnamoğlu 12 saat sonra sabah 04:20 uçağıyla İstanbul’a döndü. İstifa öncesi İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile de görüşemedi. Kaftancıoğlu’nun istifa haberini sosyal medyadan öğrenen İmamoğlu yorum yapmadı. İmamoğlu saha çalışmalarına bugün Gaziosmanpaşa ilçesinde devam edecek.

Kadıköy belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu ise genel başkanın istemediği o yüzden Şerdil Dara Odabaşı isminin listeye yazıldığı belirtiliyor. Silivri belediye başkanı Özcan Işıklar’ın da kızının Muharrem İnce’nin oğlu ile evli olması nedeniyle listeye yazıldığı belirtiliyor. Fakat bu kararda da İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu imzası olmasına rağmen Özcan Işıklar Parti Meclisi'nden geçemedi. MYK Küçükçekmece - Beyoğlu ve Maltepe adaylarının da açıklanmasını 1 hafta sonrasına bıraktı.

CHP’den istifa ettiğini açıklamasının ardından Şişli'den belediye başkan adayı olduğunu belirten Mustafa Sarıgül’ü ise CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun istemediği öğrenildi.

En çok tartışılan Adalar Belediyesi Adayı Erdem Gül ve Ataşehir Belediyesi Adayı Battal İlgezdi’nin partinin yaptırdığı anketlerden çıktığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler