İlk finalist bu akşam belli oluyor

İlk finalist bu akşam belli oluyor

Dünya Kupası’nda Fransa ve Belçika bugün 21.00’de kozlarını paylaşacak. 

Griezmann’lı, Mbappe’li Pogba’lı Horozlar güçlü jenerasyonuyla final arıyor. 

Belçika da Hazard, Lukaku, De Bruyne gibi yıldızlarıyla sürpriz yapmanın peşinde. 


Mavi mi? Kırmızı mı?

Kupada 60 maç oynandı, geriye sadece 4 maç kaldı. Yarı finalin ilk ayağında Fransa ile Belçika karşı karşıya gelecek.Kupanın favorileri arasında gösterilen Horozlar, 'Kırmızı Şeytanlar' lakaplı Belçika'ya karşı ağır basan taraf. Griezmann, Mbappe, Giroud üçlüsüyle ileride müthiş bir hücum gücü olan Fransa'yı orta sahada arkadaşlarının '12 ciğerli' dediği Kante ve Pogba ayakta tutuyor. Savunma hattı da tecrübeli.


FRANSA-BELÇİKA MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

10 Temmuz Salı akşamı 21:00'de başlayacak müsabaka Saint Petersburg Stadı'nda oynanacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.



BREZİLYA İLE GÖZDAĞI VERDİ

Belçika, turun bu ayağında favori olarak görülmüyor ancak Hazard ve arkadaşları hiç öyle düşünmüyor. Son 16 Turu'nda kupayı kazanmaya en yakın takım olarak ifade eden Brezilya'yı saf dışı ettiler. Bu zaferleriyle kimseye kolay lokma olmayacaklarını gösterdiler. Hazard, De Bruyne ve Lukaku'dan oluşan hücum hattıyla göz korkutuyorlar. Yakaladıkları bu önemli jenerasyonun meyvelerini toplamak istiyorlar. İki takımın Saint Petersburg'da oynayacağı mücadele öncesi biletler de tükenmiş durumda. Fransa ile Belçika arasındaki büyük randevu kapalı gişe.


74. KEZ RAKIPLER

FRANSA ile Belçika 74. kez birbirleriyle karşılaşacaklar. Rekabette Belçika'nın 30-24 üstünlüğü bulunuyor. 19 mücadele beraberlikle tamamlandı. Belçika 160 kez fileleri sarsarken, kalesinde 127 gol gördü. İki takım yarı final aşamasında ilk kez karşılaşacak.


EN SON 2015'TE OYNADILAR

İki takım son olarak 2015 yılında karşı karşıya geldi. Saint Denis'deki karşılaşmayı Belçika 4-3 kazanmıştı. Kırmızı Şeytanların gollerini Fellani (2), Nainggolan ve Hazard kaydetmişti. Fransa'nın sayılarını Valbuena, Fekir ve Payet filelerle buluşturmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler