İlber Ortaylı gençlere, 'Çıkın, okuyun, öğrenin ama gelin' dedi

İlber Ortaylı gençlere, 'Çıkın, okuyun, öğrenin ama gelin' dedi

Prof. Dr. İlber Ortaylı, yurt dışına gitmek isteyen gençlere, "Burası babanızın memleketi. Adam olan babasının evini terk edip, ahır yapsınlar diye dışarı çıkmaz" dedi.

Osmaniye 6. Kitap Fuarı’nda konuşan Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, yurt dışına gitmek isteyen gençlere seslendi. "Biz size dışarıya çıkmayın demiyoruz" diyen Ortaylı, "Çıkın, oturun, okuyun, öğrenin ama gelin" ifadesini kullandı. "Burası babanızın memleketi, bunu da unutmayın" ifadesini kullanarak gençlere ülkeye geri dönme çağrısı yapan Ortaylı, "Adam olan baba evini terk edip, ahır yapsınlar diye dışarı çıkmaz" diye konuştu.

Ortaylı, katıldığı etkinlikte konuşmasına şöyle devam etti:

"Her şeyden evvel bir şeye dikkat edeceğiz. Buradan kaçarım, giderim, orada yaşarım… Yaşayamazsın, kimse seni beklemiyor. Beklenen mülteci guruplarından değilsiniz. Es kaza gittin, neresinde oturursun o cemiyetin, belli olmaz. Gördünüz adamın halini. Dr. Öz, bir numaralı cerrah. Pensilvanya'dan aday oldu, karşısına sarsağın birini koydular, ona rey verdiler. Her şeyin doğru dürüst hesabını kitabını yapın. Biz size dışarıya çıkmayın demiyoruz. Çıkın, oturun, okuyun, öğrenin ama gelin. Ama belli ki yer küreye fazla gelirsiniz. Burası babanızın memleketi, bunu da unutmayın. Adam olan baba evini terk edip, ahır yapsınlar diye dışarı çıkmaz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler