Hükümete Yakın Kesimden İstanbul Sözleşmesi Kararına Destek

Hükümete Yakın Kesimden İstanbul Sözleşmesi Kararına Destek

Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadeleyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi'nin, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile feshedilmesine, iktidara yakın kesimden destek geldi.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fahrettin Erbakan, "Sözleşmeye en başından beri canla başla karşı çıkıyoruz" derken, HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu "Zina ve gayrı meşru ilişkiler en ağır müeyyidelere tabi tutulmalıdır" dedi.
 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fahrettin Erbakan yaptığı açıklamada başından beri İstanbul Sözleşmesi’ne karşı olduklarını belirterek, “Biz İstanbul Sözleşmesi’ne en başından beri canla başla karşı çıkan, mücadele eden bir partiyiz. İstanbul Sözleşmesi, dış güçlerin laboratuvarlarında maksatlı olarak üretilmiş bir zehirdir. Kadını korumakla falan bir alakası yoktur.” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin orijinal metninde yer alan “partnerler arası ilişki” ibaresinin Türkçeye “ebeveynler arası şiddet” olarak çevrildiğini belirten Erbakan, “Erkek erkeğe de partner olur, kadın kadına da partner olur, kadın erkek de partner olur. Bu sözleşmenin orijinal metnindeki partner ifadesi kadın kadına erkek erkeğe birlikteliklerin ve evliliklerin zeminini oluşturmaya yönelik bir ifadedir” sözlerini kullandı.

"ŞİMDİ SIRADA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN YARATTIĞI TAHRİBATI ORTADAN KALDIRMAK VAR"

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi şahsi Twitter hesabından yaptığı açıklamada “#İstanbulSözleşmesi 'nden kurtulduk, çok şükür. Şimdi sıra onun doğurduğu kanunları ve tahribatı ortadan kaldırmak. Yani; işimiz bitmedi yeni başlıyor. Mücadeleye devam!” dedi.

DESTİCİ: ŞAHSIM VE BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ ADINA DESTEKLİYORUM

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici şahsi Twitter hesabından yaptığı açıklamada kararı destekleyerek şunları söyledi:

"Bu ve benzer sebeplerden ötürü başından beri karşı durduğumuz, her fırsatta çıkılmasını istediğimiz #İstanbulSözleşmesi'nden Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ayrılmasını şahsım ve Büyük Birlik Partisi olarak destekliyor, aziz milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

"ZİNA VE GAYRI MEŞRU İLİŞKİLER YENİDEN SUÇ HALİNE GETİRİLMELİ"

HÜDA PAR Medya Başkanlığı’nın resmi Twitter hesabından yaptığı videolu açıklamada Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu’nun şu sözlerine yer verildi:

“Şiddet ve intihar olaylarının temelinde zina, kumar, alkol ve uyuşturucu gibi ahlak ve inancımızın yasakladığı fiillerin olduğu istatistiki verilerle kanıtlanmıştır. Nesil emniyetini tehdit eden evlilik dışı ilişkilerin yasalarla koruma altına alınması ve zinanın suç olmaktan çıkarılması cinsel saldırılara ve şiddet olaylarına zemin hazırlamıştır. Toplumun altını oyan bu olayların önüne geçmek için aile kurumu güçlü bir şekilde desteklenmeli, zina ve gayrı meşru ilişkiler yeniden suç haline getirilerek ağır müeyyidelere tabi tutulmalıdır.”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Kadın ve Aileden Sorumlu Başkanı Sema Yarar ise şahsi Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu: “İstanbul Sözleşmesi, Avrupa’nın kültürel boyunduruğudur. Batı tipi bencil fertlerden müteşekkil toplum yerine kendi kültürüyle barışık bir toplumsal yapıyı inşa etmeye öncelik vermeliyiz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler