Herkesin üzerinde şehitlerimizin ve gazilerimizin bir hakkı vardır,unutmayın!

Herkesin üzerinde şehitlerimizin ve gazilerimizin bir hakkı vardır,unutmayın!

Herkesin üzerinde şehitlerimizin ve gazilerimizin bir hakkı vardır,unutmayın!

Her evde müzelere sığmayan bedeninde şarapnel parçası mermi çekirdeği ve uzuv kaybı olan kahraman malul gazi olamayan, çocuklarına ve eşlerine neden ve ne için yaralandığının cevabını veremeyen babalar var.

Annesinin ve Babasının çocuklarına doyamadan gençliğinin baharında peygamber ocağına giderek iki bin yıllık ordu devlet geleneğimizin bayrak taşıyıcı neferleri vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için dış mihrakların bir araya gelip ülkemizin büyüyüp güçlü devlet haline gelmemesi için çeşitli senaryoların hazırlanmasını, kurulan tuzakların kendi başlarına yıkılmasına sebep olan kahramanlarımızın bugün Babalar gününde çocuklarına anlatamadan gazilik sıfatını alamadan bir yıl daha geçti.

Şehit Babalarının çocuklarına doyamadan gencecik daha ilk baharında bu vatanın toprağına kilometre taşı olarak şehit düşmeleri, bir caddeye ve parklara  isimleri verilerek bir kez daha bu vatanın sahipsiz olmadığı ve isimleri ile hem vatanını hem bayrağını hemde ezanını dindirmediğinin nişanesidir.

Vatan uğruna severek ve gülerek hedefi kızıl elma olan önce candan yardan ve serden geçen şehitlerimiz, Allah'ın nuru ile nurlandırılmış, şehitlerimizin şahitleri Gazilerimiz ise Allah'ın onurlandırdığı kahramanlarımızdır.Devletimizin içindeki bürokrasi onurlandırmasa da. Cumhurbaşkanımıza 3 bin kişi devletten para almak için kendini vurmuş bu işi sektör haline getirmişler diyerek malul olamayan gazilerimizi zan altında bırakmaları çok çirkin bir yaklaşımdır.Bürokrasi içinde öyle ilginç ve öyle enteresan yaklaşımlar var ki insanı çileden çıkartan, ölseydim de bunları duymasaydım denilen.!!!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanımız artık bir emir ile külliyede şehitlerimiz ve Gazilerimizin bütün işlemlerini (örneğin sgk gibi ) tek çatı altından sevk ve idare edilecek bir kurum kurularak mağdur edilmemelerinin muhalefetin ve ideolojik güçlerin bu mağduriyeti kullanmasının önüne geçilmesi ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Gazilerimiz ile ilgili 45 kalem hak verilse de faydalanabilen çok az sayıda şehit yakını ve gazilerimiz vardır.Çoğu zaman engellilik haklarından faydalanmaktalar.Gazilerimiz Engelli statüsünden değerlendirilmekteler. Bu yanlışı bugünkü Ak Parti Hükümeti ve Devlet Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN düzeltemeyecekse kim düzeltecek?

Sonuç olarak Devlet Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın talimatı ile bir kez 1053 sayılı  nizamnamede bir değişiklik yapılmasını 6 derece olan nizamnameye 7. dereceyi de malul olamayan gazilerimiz için ilave edilmesi yada Genelkurmay Başkanlığımızda ve İçişleri Bakanlığımızda terörle mücadele sırasında yaralanan bu ülkenin gerçek kahramanlarını yüzdeliğine ve derecesine bakılmadan nakdi tazminat verilen herkese gazilik sıfatının verilmesi Devletimizi ve Devlet Başkanımızı onurlandırmaktadır.TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'miz çok güçlü ve hiç bir devlet ile kıyaslanamayacak kadar güçlüdür.

3713 Terörle Mücadele Sırasında 1995 yılında Kuzey Irak’ta yaralanan 1953 Bakanlar Kurulu 1053 nizamname ve T.S.K. sağlık yeteneği yönetmeliği mağduru yaralısı.

Mustafa GAZİM

Neden gazilik vasfını alamıyoruz? Merak Edenlere
Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 13.7.1953, No: 4/1053
Dayandığı Kanunun Tarihi : 8.6.1949, No: 5434
Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 15.8.1953, No: 8485
Yayımlandığı Düsturun Tertibi : 3, Cildi: 34, S. 1763

1053 nizamname  Madde 1 – 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 52 nci maddesinde 6 derece olarak belirtilen vazife malûllüklerinin nevileri ilişik cetvelde gösterilmiştir.

Cetvelde gösterilenler dışında görülecek malûllüklerin hangi dereceye girecekleri Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Sağlık Kurulunca tayin olunur. 

6. dereceye giremeyenlere Emekli Sandığı sağlık kurulu  sıfır ila kırk  derece arasında olanlara vermesi?

20 mağdur meydana gelmiştir.

Kaynak: Herkesin üzerinde şehitlerimizin ve gazilerimizin bir hakkı vardır,unutmayın. - Gazim ne diyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler