HEP MUHALİF KALACAĞIZ?…

HEP MUHALİF KALACAĞIZ?…

Konuk Yazar Anıl Akın Yazdı : HEP MUHALİF KALACAĞIZ?…

Diyorlar ki hep muhalifsin. Hep eleştiriyorsun, Hiç mi doğru bir iş yapılmadı?
Yapılmıştır mutlaka.. Ama şunu merak ediyorum bu halkın en az %51 i zaten oy verirken veya yöneticiler oy isterken zaten olması gerekeni yerine getireceğini beyan etmiyorlar mı? Bunun için bizden oy istemiyorlar mı?
Böyle olduğu halde görevini yapmayanlar ya da eksik veya yanlış yapanlar var. Liyakatin göz ardı edildiği bir sistem kuruldu. Liyakatli kişiler “bizden değilsiniz” denilerek ötekileştirildi veya görevden alındı.
Şimdi bu şartlarda ben neden bu iyi, bu çok iyi, bu eskisinden daha iyi diyeyim?
Biz ülkece eğitime yatırım yapmak yerine karayoluna yatırım yaptık. Bilimde yükselmek yerine inşaatları yüksek katlı yaptık.
Bunlar yola karşı, bunlar köprüye karşı derlerken karşı olduğumuz iyi yapılanlar değil, öncelikle yapılması gerekenlerin yapılmamasıydı.
Bence en büyük sıkıntı da bunlar dediğiniz kişilerin bu ülkenin vatandaşları olmasıydı.
Burada konuşulanlardan sonra okuyucular benim şu cu veya bu cu olduğumu düşünecek. Evet herhangi bir görüşe sahip olmak en doğal hakkımdır ve bunun bir siyasi görüş ile ilişkilendirilmesini de doğal karşılıyorum. Ama ben mümkün olduğunca siyaset üstü davranmaya çalışıyorum. Yarın bu iktidar değişebilir ve yerine tam zıttı bir parti iktidar olabilir ben o zamanda muhalif olacağım. Ama kime neye muhalif olacağım? İyi olanlara alkış tutup kötü olanlara gözümü kapamayacağım. İyi yapılanların zaten yapılması gerektiğini düşünüp sessiz kalacak, doğru olmadığını düşündüklerime sonuna kadar sesimi çıkaracağım. Bir ülkenin kaderini yöneticiler değil o yöneticilere oy verenler belirler. Bizim kandırılmak veya yanılmak gibi bir lüksümüz kalmadı maalesef.

Peki ne zamana kadar sokaktaki vatandaş bunları düşünecek?
Bence TC vatandaşlığı parayla satılmaktan vazgeçilince, en ballı ihaleler bir avuç oligarka verilmekten vazgeçilince, yıllık enflasyon rakamları tek haneli rakamlara çekilince,…. Vs. ama o zamanda bitmeyecek. Sadece o zaman geldiğinde muhalefeti sadece işi siyaset olanlar yapmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler