Hande Doğandemir: Gelincik zor bir filmdi

Hande Doğandemir: Gelincik zor bir filmdi

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali devam ediyor. Festivalde yarışma filmleri sinemaseverlerle buluşmasını sürdürüyor. Festivalde dün akşam yıldız isimleri buluşturan ‘Gelincik’ filminin galası yapıldı.

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gösterimi gerçekleştirilen Gelincik adlı yarışma filminin söyleşisi yapıldı.  üyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen festivalde dün gösterimi yapılan filmin yönetmeni Orçun Benli, senarist Şükrü Üçpınar, yapımcı Yusuf Ziya Benli, görüntü yönetmeni Tufan Kılınç, oyuncular Ahmet Mümtaz Taylan, Kaan Yıldırım, Hande Doğandemir, Nilperi Şahinkaya izleyicilerin sorularını yanıtladı. 

"BİZ YAPTIK KİMSE BİR ŞEY DEMEDİ"

Yönetmen Benli filmi çekerken "Bir yerde yarışır mı? Gişeye girerse nasıl olur?" diye düşünmediklerini bildirdi. Politik kısmı açısından da rahatsızlık duyulacağı düşünülen konularda da filmler yapılabildiğine değinen Benli, "Biz yaptık. Kimsenin bir şey dediği yok" ifadesini kullandı.

MÜTEVAZİ KOŞULLARDA ÇEKİLDİ

Ahmet Mümtaz Taylan da senaryosundan çok etkilendiği için filmde yer aldığını söyledi. Senaryoyu okuyunca bu filmin yapılması gerektiğine inandığını belirten Taylan, filmin mütevazı koşullarda çekildiğini dile getirdi. Filmi izleyince çok mutlu olduğunu anlatan Taylan, proje yazılmaktayken ekibe dahil olduğunu dile getirdi.

"CESARET VE FARKINDAYIM DİKKATİMİ ÇEKTİ"

Oyuncu Hande Doğandemir ise filmin hikayesinin kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti.  Filmin cesaret ve farklılığının kendisinin dikkatini çektiğini anlatan Doğandemir, "Zor bir filmdi. Bu filmin festivalde izlenmesi ve tartışılması bana mutluluk veriyor. 'Filmi izlediğimde iyi ki şahane ekiple birlikte bu hikayede yer almışım' dedim." ifadesini kullandı.

Burcu Biricik’in başrolde yer aldığı İnsanlar İkiye Ayrılır , Azra Deniz Okyay’ın ilk uzun metraj filmi Hayaletler , Janset Paçal’ın yer aldığı Dersaadet Apartmanı festivalde sinemaseverle buluşan diğer yarışma filmleri oldu

‘HALI DOKUR GİBİ YAPTIM BU FİLMİ’
Hayaletler filminin söyleşisi yönetmen Azra Deniz Okyay, oyuncular Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir’in katılımıyla gerçekleşti. 2014 yılında yazmaya başladığı filmi halı dokur gibi yaptığını söyleyen yönetmen Azra Deniz Okyay; “Ülkenin değişimiyle birlikte her seferinde farklı bir renk ve dinamik girdi filme. Ama kendi matematiğim ve kendi tanıdığım hikâyeleri betimlemek benim için nefes almak gibi oldu. Genç bir yönetmen olarak bir şeyleri deneyerek yaptım bu filmi” dedi.

İNSAN DOĞASI ÜZERİNE BİR FİLM

Tunç Şahin’in izleyiciye insan doğası, kabuller, arzular ve sistem üzerinden heyecan verici bir hikâye sunduğu “İnsanlar İkiye Ayrılır” filminin söyleşisi yönetmen Tunç Şahin, oyuncular Pınar Deniz ve Nezaket Erden’in katılımıyla yapıldı.

Tunç Şahin; “Bu filmde ‘bir insan eline telefonu alıp karşısındaki insanın o an çaresiz olduğunu, korktuğunu bile bile nasıl arar’ sorusundan yola çıktım. Onu şeytanlaştırmak yerine onun tarafından bakabilir miyiz diye düşündüm” dedi. Festival 10 Ekim’de kapanış ve ödül töreniyle sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler