HAMAS NEDİR?

HAMAS NEDİR?

İsrail son dakika savaş haberleri ile gündemdeki yerini aldı. Çatışmanın taraflarının İsrail ve Hamas olduğu belirlenirken tüm Dünyada ''Hamas nedir, kimdir'' soruları yanıt arıyor.

Hamas kimdir sorusu yanıt arıyor. İsrail savaş haberini duyurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu savaşta olduklarına dair resmi açıklamayı yaptı. Savaşın tarafı olan Hamas nedir sorusu yanıt arıyor. Tel Aviv üzerinde gerçekleşen çatışmalaın ardından birçok vatandaş sınırlara ve havalimanına akın etti.

İSRAİL VE HAMAS ÇATIŞMAYA DEVAM EDİYOR!

Hamas, 'Aksa Tufanı' operasyonu başlattığını duyurmasının ardından roket ve havan saldırılarına başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Savaştayız, Kazanacağız' şeklinde açıklama yaptı.

HAMAS NEDİR?

Hamas; resmİ adıyla İslami Direniş Hareketi 1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmak.

HAMAS LİDERİ KİMDİR?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu.

Dayf, İzzeddin Kassam Tugaylarının İsrail'e yönelik başlattığı saldırıya ilişkin yüzünün görülmediği bir videoda konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika