HACKERLAR SÖZLERİNİ TUTTU: EA GAMES'İN VERİLERİ VE FIFA 21'İN KAYNAK KODLARI İNTERNETE SIZDIRILDI

HACKERLAR SÖZLERİNİ TUTTU: EA GAMES'İN VERİLERİ VE FIFA 21'İN KAYNAK KODLARI İNTERNETE SIZDIRILDI

Haziran ayında büyük bir saldırıya maruz kalan EA Games'in verileri sızdırıldı. FIFA 21 kaynak kodları ve daha fazlası internette dolaşıyor.

Geçtiğimiz ay siber güvenlik gündemine bomba gibi bir haber düştü. Bir grup hacker, dev oyun yayıncısı Electronic Arts’ı Slack kanallarına sızarak hacklemişti. Hackerların bu saldırıdan sonra amacı şirketten fidye almaktı. EA Games fidyeyi reddetmiş olmalı ki şirketin kritik verileri internette yayılmaya başladı. FIFA 21 kaynak kodları ve birçok bilgiyle dolu olan dosya çoktan kötü ellere geçmiş durumda.

FIFA 21 kaynak kodları ve daha fazlası internete sızdı

İnternette bir veri yayılmaya başladığında onu durdurmak çok zordur. Özellikle veri dark web’de yayılmaya başlarsa ve EA gibi önemli bir şirkete aitse durumun geri dönüşü olmaz. EA Games belli ki hackerların fidyesini ödemedi ve büyük bir risk altına girdiler. Son rapora göre FIFA 21 kaynak kodları ücretsiz olarak herkese açık yayımlandı. Bu hem oyunu güvenlik açısından riskli hale getiriyor, hem de sonraki nesil EA oyunlarının adeta temellerini yıkıyor.

Hacker forumunda paylaşılan veri dosyası 780GB boyutunda ve FIFA 21 kaynak kodları dışında başka veriler de içeriyor. Saldırıyı gerçekleştiren hackerlar, ellerindeki veriye 28 milyon dolar değer biçmişti. EA Games, Haziran ayında saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı ve verilerinin çalındığını doğruladı. Bununla birlikte hiçbir kullanıcı bilgisinin çalınmadığı söylendi.

Yine de 780GB boyutundaki bu ham verinin sızmış olması ilerleyen zamanlarda kullanıcıların güvenliğini tehdit edebilir. Zira EA, FIFA serisinde online moda da yer veriyor. Eğer kaynak kodları sayesinde birileri ilham alırsa güvenlik zafiyetleri oyunculara zarar verecektir.

Bundan sonra ne olacak?

Artık bu verilerin yayılması önlemez olduğu için EA, kendi çözümlerini üretmek zorunda. Bu çözümleri tahmin edecek olursak akıllara ilk olarak farklı teknolojilerin kullanılması geliyor. Sızdırılan kaynak kodları içerisinde oyun motorlarının kodları var. Eğer EA farklı bir oyun motoru kullanırsa sorun büyük oranda çözülür. Ancak bir oyun motoru geliştirmek epey zaman ve kaynak isteyen bir iş. Bu yüzden EA bünyesinde bir çaresizlik olduğunu seziyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler