HACKER GRUBU REVIL, YÜZLERCE AMERİKAN ŞİRKETİNE SİBER SALDIRI DÜZENLEDİ FİDYE OLARAKTA ŞİRKETLERDEN 607 MİLYONLUK BITCOIN İSTEDİ

HACKER GRUBU REVIL, YÜZLERCE AMERİKAN ŞİRKETİNE SİBER SALDIRI DÜZENLEDİ FİDYE OLARAKTA ŞİRKETLERDEN 607 MİLYONLUK BITCOIN İSTEDİ

Rusya merkezli olduğu düşünülen hacker grubu REvil, yüzlerce ABD’li şirkete siber saldırı düzenledi. Şirketlerin bilgisayarlarını erişime kapatan grup, fidye olarak milyonlarca dolarlık Bitcoin istedi.

Rusya ile bağlantılı olduğu öngörülen bir hacker grubu, geçtiğimiz hafta sonu ABD’li şirketlere saldırdı. Bilgisayarları erişime kapanan yüzlerce şirketten milyonlarca dolarlık kripto para talep edildi.

REvil adlı hacker grubu, erişime kapattığı bilgisayarları tekrar erişime açmak için fidye olarak 70 milyon dolar değerinde Bitcoin istedi. Rusya’dan yetkililer ise grup ve faaliyetleri hakkında bir bilgileri olmadığını söyledi.

1 milyondan fazla bilgisayar etkilendi:

revil

Cumartesi günü Amerikan yazılım şirketi Kaseya’yı hedef alan REvil, şirketin müşterilerinin bilgisayarlarını bir fidye yazılımıyla erişime kapattı. Grup, 1 milyondan fazla bilgisayarın bu saldırılardan etkilendiği iddiasında bulundu. Kaseya, saldırıdan en az 40 müşterinin etkilendiğini ve saldırının domino etkisi yapabileceğini söyledi. Siber güvenlik şirketi Huntress Labs ise en az bin şirketin sistemlerinin grup tarafından kilitlendiğini açıkladı.

Söz konusu saldırıyı yaptığını bildiren REvil, VSA yazılımının kullanıldığı bilgisayarlara gönderdiği güncellemeyle sistemleri ele geçirdiğini duyurdu. Dark web üzerinde bir blogdan taleplerini belirten grup, bilgisayarları tekrar erişime açmak için mağdurlardan 70 milyon dolar; yani yaklaşık 607 milyon liralık Bitcoin istedi. 70 milyon dolar şu anda 2 bin 89 Bitcoin’e tekabül ediyor. 

Almanya’da bir yazılım hizmet sağlayıcısının de etkilendiği öğrenilen saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden, "İlk izlenimimiz bu saldırının arkasında Rus hükümetinin olmadığı yönünde ancak henüz emin değiliz." açıklamalarında bulundu. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise ABD’nin kendilerine konu hakkında veri sağlamadığını ve kendileriyle iletişime geçmediğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler