Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

GÜNEŞİ GÖRDÜM

Mahzun Kırmızıgül’ün bir filmi..Ama ben ondan değil Güneş’ten söz edeceğim. İstanbul Festivali kapsamında Yenikapı etkinlik alanında sahne alan Güneş’ten..Rapyıldızlarının başında geliyor. Güneş.23 yaşında..

Kullanmadığı soyadı Taşkıran. 2015 yılında “O Ses Türkiye”ye katıldı. Finale kadar geldi sonra elendi.“Dinlemek istediğim müziği yapıyorum “diyor Güneş Şimdilerde albümü Atlantis ile ortalığı adeta yıkıyor. Onunla sohbet ederken insanın oturup sarılası geliyor.Öyle candan, öyle samimi ve öyle gerçekçi ki...

İlk albümü Atlantis için içsel bir yolculuk diyebiliriz. İki part’dan oluşan albümün ilk ‘’Sualtı’’ partı 25 Mart 2022 de yayınlandı. İkinci ‘’Kara’’ part’ı ise 03.06.2022 de su yüzüne çıktı. Her iki bölüm için de tematik iki video klipçekildi. Her zaman olduğu gibi söz ve besteleri de dahil“100% Güneş” . Albümün yapımında birçok aranjörlerle çalıştı, her şarkının hemen hemen 4-5 versiyonu yapıldı, evindeki setup dahil 3-4 farklı stüdyoda kaydedildi.Albümün mix ve mastering’i Almanya’da gerçekleştirildive bu albüme özel ve Apple nin uzamsal ses diye adlandırdığı teknoloji ile ayrıca bir mix yapıldı.

Güneş albümün çıktığı hafta Türkiye’nin en büyük Türkçe Rap listesinin kapağı olmasındaki sırrı şöyle açıklıyor..”Bu bir anda oluşan bir başarı olmadı, adım adım ilerleyerek ve üstüne koya koya gittiğimiz bir yolculuğun sonucu, M.O.B Entertainment olarak hedefe kitlenen bir ekip, bana inanan bir prodüktörüm ve yüzlerce saat alın teri de diyebiliriz. Listelere kapak olmak, Time Square NYC’de afişimin asılması, Altın plak ve arkasından gelen Atlantis Turnesi ve şu anda hazırlıklarını yaptığımız single çalışmalarımız, hepsi planın bir parçası. “

Güneş’in favorisi 90 lar.. Müzik üretmeye ilk başladığızamanlarda motivasyon kaynakları sınırlıydı. Yaptığı işleri paylaşmadığı için içinde kayboluyordu adeta. Yaşadığı en ufak olay kapıyı kitleyip müzik yapmaya itiyordu onu. Dinlemek istediği müziği yapıyor Güneş. “Bir parçayı yaptıktan sonra çok kez dinlediysem ki farkında bile olmayabiliyorum bazen o şarkı benim için diğer parçaların önüne geçiyor ve ekibimle paylaşıyorum. Hepimiz ortak hisleri paylaştığımızda süreç başlıyor ve o işler yayınlandığında genelde en çok dinlenilen parçalar oluyor. En büyük motivasyonumhayallerim. Onları gerçekleştirdikçe en imkansızgördüğüme bile daha da yaklaştığımı hissedebiliyorum. Daha bilmediğim ve deneyimlemediğim ne kadar çok şey olduğunu bilmek büyük bir motivasyon kaynağı benim için.”diyor.

Müziğine rap demiyor R&B Pop diye isimlendiriyor.Müzik dışı zamanlarını ailesine ya da dostlarına ayırır,onlarla vakit geçirmekten hoşlanır. Yemek yapmayı ve modayı sever. Gün sonu uyumaya doğru son bir bilgisayarını kurcalar, müzik dinler ve ilhamına bağlı olarak sabah için bir kaç kayıt bırakır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.