Çağın Erenoğlu

Çağın Erenoğlu

GÜNEŞ BU SEFER ARKADAN VURUYOR!


2018 yılında daha önce neredeyse hiç gözlemlemediğimiz kadar retro ve Gökyüzü olayı yaşadık. Tam Ay tutulmasının etkilerine alıştık derken bu sefer Güneş tutulması bizi arkamızdan vurdu.

Bu yılın son güneş tutulması, Aslan burcunun 18. derecesinde, yeni ayda olacak. Başrolde Merkür ve bitemeyen meşhur retrosu olduğundan Merküryen bir güneş tutulması göreceğiz. Maalesef Merkür retrosunda işlerimize atıl bir enerji gelir ve seyir yavaşlar, hatta bazı noktalarda yanlış yönlere bile sapabilir. Bu yetmezmiş gibi bir de Jüpiter’in açısal büyüteç etkisi ve genişletme enerjisi ile planlarımız 180 derece sapabilir ve beklenmedik sürprizlerle karşılaşabiliriz. 

Bu hafta sonu Aslan-Kova aksında olan tutulmaların artık son ayağını yaşayacağız. Haberlerde daha çok otorite ve halk çekişmesi gözlenebilir. Özellikle Aslan burcu etkisinden bahsedersek egolar, kişisel hırslar, gösteriş, üstünlük sağlama, diktatörlük ve otorite konularında ülke olarak oldukça dikkatli olmalıyız. Aşağı, yukarı 15 günlük etkin bir dönemi kapsayacak bu süreçte diğer taraftan da devrimci Uranüs, bize beklemeyeceğimiz şekilde etki-tepki faktörünü gösterme potansiyelinde. Son iki senedir hayatımızda ne yaşıyorsak büyük resmi bitirmenin ve finalini yapmanın zamanı geldi diyebilirim. Örnek olarak, monotonlaşmış, heyecanı azalmış ve rutinliği uzayan bir ilişkimiz varsa partnerimizden aniden ortaya çıkacak ‘Canım, sıkıldım kaçıyorum, hoşça kal!’  tarzında, Kova özelliği taşıyan ifadelerle beklenmedik sonuçlar yaşayabiliriz. Bununla beraber iş dünyasındaki otoritelerden her zaman onay ve takdir alan çalışanlar bu dönem olmadık eleştiriler hatta prim beklerken maaşlarını geç alma sorunları yaşayabilirler.


Ülkemizden de izlenecek olan yılın son Güneş tutulması hemen, hemen 19 yılda bir yaşanıyor ve 2018 yaz finaline damgasını vuruyor. En son benzer açılar ve etkileriyle böyle bir tutulmayı 1999 yazında yaşamıştık. 1999 yazını ve etkilerini hatırlayanlarımız vardır ki bu süreçlerde maalesef büyük sarsıntılar, uluslararası anlaşmazlıklar, politik, siyasi ve ekonomik krizler gerçekleşmişti. Ülke olarak büyük bir deprem akabinde büyük ölçekte ekonomik ve siyasi krizler atlattık. Gökyüzünde benzer yakın açılarla bu yaz yine retro etkili Merküryen bir tutulma yaşamaktayız. Keza tutulma daha henüz kapımızdayken döviz kurlarında da çalkantılar göze çarpıyor.

55.jpg


Mars-Uranüs kare açısı ve Venüs’ün karşıt açısı bu tutulmada etkili olacak. Tutulmanın yükseleni Akrep burcunda olacak ve bildiğimiz üzere ülkemizin de burcu Akrep. Dolayısıyla ülkemiz bu durumdan oldukça etkilenebilir. Özellikle otoriterlik gerektiren konular, uluslararası politik meseleler, yaptırımlar ve ültimatomlar sebebiyle siyasi gerginliklerin yaşanması hayli artacak. Devletlerin birbirleriyle olan ilişkileri, hukukları ve devlet başkanlarının egosal tutumlarının oldukça sert etkiler doğuracağı bu tutulma dönemimde ayrıca Kova burcu etkisiyle da halkla ilgili konular, sivil hareketler, yürüyüşler, eylemler ve protestolar daha sık gözlemlenebilir. Kova burcunda olan bazı ülkelerle (İran, Japonya, Hindistan) global etkisi olabilecek uluslararası gelişmeler yaşayabiliriz.

7887.jpg


2018 Ağustos ayı Güneş tutulmasından olumlu bir sonuç çıkaran Astrolog uzman arkadaşım var mıdır bilmem ama tedbiri elden bırakmama sözümün altını çizerim. Astroloji bizim için bir rehberdir ve başımıza gelebilecek olayların ihtimallerini bize bildirir. Çözüm odaklı olarak kendi bireysel dünyanızda bize rehber olma amacıyla astrolojiden fayda sağlarız. Tüm bunları hesaba katarak dikkat etmemiz gereken hususları özetleyecek olursak;


28 Ağustos’a kadar Mars, 20 Ağustos’a kadar Merkür retrosu devam ediyor. Ani kararlardan kaçınmak ve öfke kontrolü sağlamak bu retro süreçlerinde önemlidir. Bir anlık öfke ile senelerce inşa etmekte olduğumuz her şey bir anda alt üst olabilir. Ciddi girişimlere kısa bir süre ara vermek ve hızımızı yavaşlatmak kar getirecektir unutmayın. Güneşimiz bol olsun. . J

Önceki ve Sonraki Yazılar