GÜNDEM; SEDAT PEKER Mİ, GÜLŞEN Mİ?

Günün öne çıkan konusu ya da konularına gündem denir. Gündem olmayacak bazı konular, medya aracılığıyla günlerce gündemde kalırken, gündeme bomba gibi düşen bazı konular ise bazı medya kuruluşlarının görmezden gelmeleri dolayısıyla gündem olamazlar...

Bu ülkenin gündem olacak birçok konusu varken, Gülşen'in, İmam Hatiplileri, hedef alan açıklamasından dolayı, yazılı, sözlü ve görsel medya aracılığıyla günlerdir reklamı yapılmaktadır. Para verse bu reklamı yaptıramaz... Neden günlerdir gündemden düşmüyor? Asıl bunu sorgulamak gerekmez mi?

Gülşen’i gündemden düşürecek yeni bir konu oluşmadı ama önceki konserlerinden kesitlerin gösterilmesi, tutuklu yargılanması kararının verilmesiyle gündemde kalması ve dolayısıyla sempati toplaması bile sağlandı... Konusu suç teşkil eden söylemlerinden ziyade, çıkarıldığı mahkemece, tutuklu yargılanması kararı verilince, mağdur edildiğini gündeme taşıyarak, bu ülkede hiç hukukçu yokmuş gibi, hiç bir şeyden anlamayan ama her konuda ahkam kesen, kanaldan kanala dolaşan bazı analistlerin, bazı gazetecilerin, bazı anketçilerin, bazı siyasi parti temsilcilerinin hukukçu gibi Gülşen'in tutuklanmasının doğru olup olmadığını tartışıyorlar. Saçı boyalı vatandaş, tutuklanmayla ilgili kanun maddesini okuyarak güya bu milleti bilgilendirdiğini sanıyor. Gerçekten insanlar onları seyretmek falan istemiyor.

Tutuklama kararı, tutuklamayı gerektiren suçun işlenmesi nedeniyle verildiği gibi sanığın kendi kendine zarar verebileceği ya da can güvenliğinin tehlikede olduğu kanaati oluştuğundan da hakim tutuklama kararı verebilir. Konusunda uzman olmuş bir hukukçunun bunları detaylı bir şekilde anlatması gerekirdi ama nerede?

Evet, Gülşen'in dört ay önce söylemiş olduğu sözlerin yeni söylemiş gibi gündeme taşıyarak, tutuklanmasının hukuka uygun olup olmadığı falan değil, olsa olsa başka gündemleri gölgelemekten başka bir şey değildir...

Gülşen’den önce, Sedat Peker’in, attığı tweetlerde, Yeşildağ falan gibi bazı iddialarda bulunarak tam gündeme oturacaktı ki, insanlar daha onun attığı tweetleri okuyamadan, Gülşen’in, dört ay önce verdiği konser sırasında, İmam Hatiplileri hedef alan açıklamaları gündeme öyle bir düştü ki Peker'in açıklamaları bir anda gündemden düşmüş oldu.

Şimdi varsa yoksa Gülşen'in, bu sözleri ne zaman söylediği, gündem, ardından tutuklanması gündem, cezaevine götürülmesi gündem, ziyaretçileri gündem ve buna benzer şeylerle gündemden düşmeyecek gibi görünüyor. Özür dilemiş olsada, yargılama sonucu bu suçun karşılığı olan cezayı alır...Tutuklu yargılanıp yargılanmaması da, yargının işidir...Bunun cevabını ancak yargı ama yargıya güven olmayınca verilen karar doğru olsa bile insanlar önyargılı olarak tepki veriyor.

Gülşen'in gündemi, Sedat Peker'in gündemini düşürmüş gibi görünsede, okuyan, araştıran, sorgulayan kişilerin gündeminden düşmez. Kendini bilmez birçok kişinin zaman zaman insanların manevi değerleri ve inançlarına saldırı yaptıklarına şahit oluyoruz. Bunların hepsi yargılanarak TCK’da karşılığı olan cezayı almaları gerektiği gibi Gülşen’inde aynı şekilde yargılanarak karşılığı olan cezayı alması gerekirdi. Günlerce gündemde kalması onun ününe ün katmış oldu ama onun gündemi dolayısıyla Peker’in iddiaları ilk kez gündeme gelmeden düşmüş oldu...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.