GOOGLE'DAN ANDROID KULLANICILARINA SEVİNDİRİCİ HABER!

GOOGLE'DAN ANDROID KULLANICILARINA SEVİNDİRİCİ HABER!

Google yeni güncellemesi ile Android kullanıcılarını sevindirdi. Veri aktarımını kolaylaştıran yöntemle telefon değiştirmek kolaylaştı.

Android 12‘nin yayınlanması ile birlikte yeni güncelleme ve geliştirmeler gelmeye devam ediyor. Google yaptığı bir açıklama ile kullanıcıların işini kolaylaştıracak yeni bir yenilik getirdiklerini duyurdu. Bu güncelleme sayesinde Apple ve diğer Android cihazlar arasında veri aktarımı oldukça rahatlayacak.

Yeni güncelleme ile telefon değiştirmek artık daha kolay!

Yeni bir telefona geçmek, özellikle tamamen farklı bir işletim sistemine geçiyorsanız göz korkutucu bir deneyim olabiliyor. Bu işlemi kolaylaştırmak isteyen Google, son Android 12 sürümüyle iPhone‘lardan Android telefonlara bir kablo kullanarak bağlayarak tüm temel ihtiyaçlarınızı aktarma özelliğini ekledi.

Android, izninizle aynı uygulamaları Google Play‘den otomatik olarak eşleştiriyor ve yüklemeye başlıyor. SMS ve iMessage geçmişinizi, fotoğraflarınızı, videolarınızı, kişilerinizi, takvim notlarınızı ve daha fazlasıyla birlikte kolayca aktarmanıza olanak tanıyor.

Ayrıca şirket yeni geliştirmenin daha fazlasına da imkan tanıdığını açıkladı. Geçtiğimiz dönemlerde bir iPhone’dan Android’e geçiş yapmak can sıkıcı bir deneyim olabiliyordu. İşletim sistemlerindeki bazı temel veri türü farklılıkları aktarımı imkansız hale getiriyordu. WhatsApp sohbet geçmişiniz gibi değerli anılar, fotoğraflar, sesli mesajlar ve arkadaşlarınızla ve ailenizle yaptığınız konuşmalar gibi şeyleri geride bırakmak gerçekten kullanıcıların hoşlanmadığı şeylerdi. Google bu duruma sonunda el attı ve ve bu problemi çözmeyi başardı. Bugünden itibaren, sohbet geçmişinizi ve anılarınızı iPhone’daki WhatsApp hesabınızdan Android’e güvenle aktarabilirsiniz. İki şirket mühendislerinin bu operasyon boyunca beraber çalıştığı gelen bilgiler arasında.

Sadece bir kablo yeterli

İlk olarak aktarıma başlamak için tek ihtiyacınız olan bir USB-C-Lightning kablosu. Sadece telefonlarınızı bağlayın ve eski iPhone’unuzun ekranında çıkacak olan bir QR kodu tarayın. Sistem yeni Android cihazınızı kurarken tüm konuşmalarınızı, medyanızı ve daha fazlasını otomatik olarak aktaracaktır.

İki şirket birlikte çalıştı

Google ekibi bu aktarım sırasında güvenliği ön plana aldıklarını söylüyor. WhatsApp sohbet geçmişiniz iPhone’dan Android telefona kopyalanırken eski cihaza yeni bildirimi gelmemesi otomatik olarak sağlanacak.

Bu aktarım özelliği öncelikli olarak Samsung Galaxy cihazlarında ve tüm Pixel telefonlarda kullanıma başladı. Bu özellik ilerleyen süreçte Android 12 ile piyasaya sürülen yeni akıllı telefonlarda da olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler