GÖLGELERİN GÜCÜ LONDRA…

Sevgili dostlarım mübarek Kurban Bayramı'nızı kutlarım,nice mutlu kurban bayramları yaşamanızı dilerim.
Dostlarım birkaç gün evvel şok haber olarak İngiltere'nin eski TÜRKİYE Büyükelçisi Sayın RICHARD MOORE Beyefendinin İNGİLİZ DIŞ İSTİHBARAT SERVİSİ MI-6 nın başına getirildiği konusu ile ortalık haber kanalları ile şok şok detayları ile bilgi bombardımanına tutuldu.
Bu konuda kısa şunu söyleyeceğim ülkemizde ve dünyadaki azıcık bilgi birikimi ve tecrübesi olan bu görevlendirmeye hiç şaşırmaz gayet doğal der…
Sayın eski Büyükelçi Moore basında ve Beşiktaş Spor Kulüb'ü ile TÜRK toplumunca çok tanınmış bir insandı.
İngilizler tarih boyunca benim ilgi alanımdır,Sayın MOORE Beyefendi bir o kadar daha ilgi alanımdı kendisini devamlı takip ederdim.
Zaman zamanda sosyal medya ile takılırdım bana güzel cevaplar verirdi.
Fakat ülkemizde eski bir tüfek olarak, İngiliz istihbaratı'nın buradaki bazı faaliyetleri konusundaki sorularıma cevap vermez oralı olmazdı.
Cevap verdiği benim espiri olarak sorduğum sorulardan biri şuydu.
Sayın MOORE,ünlü İngiliz aktör ROGER MOORE ile akrabalık var mı?
Nazikçe bana gülümseyerek sadece isim benzerliği demişti.
Yıllarca ülkemde ve Kıbrıs’taki faaliyetlerimde hep İngiliz istihbaratı'nın üst yetkilileri ve onların buradaki taşoron yapıları ile karşılaşmış ve yaşamışımdır.
İngiltere bu coğrafyada  öyle kudretlidir ki,stratejik konumlanmada bir insansanız günlük kapıcınızdan berberinize kadar içinizde yaşayan bir devlettir.
Hele ki İngiliz sporlarından birini benim gibi çocukluktan itibaren icra etmişseniz İngiltere ve Londra hayatınızın içine sinmiş vaziyettedir.
Birde SOVYET,RUSYA yaşantınız varsa İngiltere için ballı kaymak reyondaki kullanılabilir malzemesinizdir.
Benim sayın MOORE Beyefendiyi çok daha derinden takibim, çok güzel hanımfendi eşinin gözlerindeki rahatsızlıktan dolayı yaşam biçiminde hiçbir sıkıntı yaşamadan hayatını devam ettirebilmesi ve özellikle bu konudan dolayı yardımcı köpek ile hayatını devam ettirmesi benim için çok önemliydi özel hayatımda.
Batılılar bu konuda ciddi olarak içten ve özellikli yaklaşırlar konulara bizdeki gibi tarihsel konularda sağlık hadisesini kullanıp YETİM sevmezler.
Onun içinde tarihsel olarak büyük devletler ve Londra gibi ülkeler karşısında maalesef hep boynu bükükleri oynarız.
Şu anda ilgili kurumda İngiltere ve onun istihbarat servisinin burdaki düzeni konusundan attığım paylaşımlar yüzünden yargılanıyorum başıma kendi VATANIMDA gelmeyen kalmadı.
İngiltere gibi bir ülkenin İstanbul başkonsolosluğundan başlayıp Ankara’da büyükelçi olmuş bir insanın istihbarat konusunda bilgi ve birikimi mükemmeldir…
Neden İNGİLTERE ve diğer Emperyal ülkelerin İstanbul başkonsoloslukları İSTASYONDUR.
Operasyonel faaliyet olarak tüm sistemler İstanbul’da kurulmuluş ve buradan yönetiliyordur.
 İstanbu'lun etki alanı nerelerdi başkonsolosluklar olarak.
Türkiye'nin komşuları sekiz ülke ve bunların coğrafik etki altında kalan ülkeler ve bölgeler.
Yani İstanbul’daki İngiliz konsolosluğunun görev alanı, BALKANLAR, KAFKASYA, ORTADOĞU, AKDENİZ, KARADENİZ, EGE bölgeleri.
Ankara’daki  büyükelçilikler,protokol makamıdır asıl faaliyet İstanbul'da gerçekleşir.
Nedir bu faaliyet askeri,siyasi,ekonomik,ticari tüm ispiyonaj ve kontrispiyonaj faaliyetlerinin bölgesel yönetildiği karargah.
Tabi bu konularda bir sürü maceram var ama kısa size anlatacağım örnek şu olur.
2003 ikiz patlamalarında İngiliz hedefleri HSBC ve İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞUNUN havaya uçurulmasında öncesi ve sonrası ben hep oradaydım.
Özellikle başkonsolosluk havaya uçar uçmaz konsolosluğun önüne gelmem ve o durumu görmem ile bazı küçük anektodlarım var.
Oda şu patlamanın şiddeti ile içeri yardım için giren bazı vatansever T.C vatandaşlarının bazı büyük panolar üstünde gördükleri ülkemiz ve coğrafya haritaları:)
İngiltere büyük ÖNDER Mustafa Kemal ATATÜRK’ TEN sonra ülke içindeki tüm enerjiyi kendine çekmeyi başarmış bir imparatorluktur.
Bildiğiniz gibi kulislerde bir konu olduğunda basında sosyal medyada bir siyasi,ekonomik,askeri kişilik hakkında arkasında kraliçe var Londra var önü açık diye söylem geliştirirler.
Bu aynen böyledir,ülkemizdeki BARONLAR İngiltere siyaseti ve ülke içindeki konumlama ile büyük oyunlar açar ve ülkenin stratejik siyasi gelişimini belirlerler sizler halk olarak hiçbir şeyden haberiniz olmaz.
Allah rahmet eylesin merhum SÜLEYMAN SEBA BEŞİKTAŞ kulübüne başkan olduğu 1984 yılında camiayı yakın tanırım,yardımcısı rahmetli BJK ikinci başkanı Sami Albayrak beyin  iki oğlu benim yakın çocukluktan arkadaşımdır,o günleri sıcak yaşamışımdır,kongre esnasında yine rahmetli eski başkam MEHMET ÜSTÜNKAYA beyin kulüp başkanlığından kongrede mağlup olup rahmetli Seba'nın ve ekibinin BJK getirilişini iyi bilirim.
İlk getirdikleri BJK antranör İngiltere'den GORDON MİLLNE dir.
BJK İngiliz ekolü milne ile toplanmış ve sonrasında başarılarını pekiştirmiştir.
Richard Moore beyefendinin BEŞİKTAŞ kongre üyesi olması ve o BEŞİKTAŞ sevgisi çok önemlidir İNGİLTERE nezdinde.
Çuvalcı arkadaşlarda sever BEŞİKTAŞ'I ve Londra'yı.
Bu dere geçerken at değiştirilmez lafının icadı benimdir. 1998 nisan ayında nevizadede İngiliz konsolosluğuna yakın bir yerde olan KIREPENDİKİ KADİRİN yerinde iki kozmik görevli arkadaşa söylemişimdir.
O konuşmadan sonra,
büyük LONDRA öylemi dedi AT değiştirmedi dereyi geçerken binicisini değiştirdi:)
Bu ilerdeki ülkemizin geleceği ve vuku bulacak coğrafyamızdaki gelişmelerde  en büyük handikap olacak.
2008 yılında ERGENEKON operasyonları başladığında LONDRA’ dan bir İngiliz gazeteci dediki bir ERGENEKON örgütü varsa ve bunun BİR numarası varsa bilinki o İNGİLİZDİR .
Doğru söze BURBERY şapka çıkartırım.
Fazla söze gerek yok beni bu yazımla ilgili daha iyi anlamak isterseniz LONDRA’ da yaşayan gazeteci sayın BAHATTİN ÇAĞDAŞ beyle yaptığım 15 temmuz 2016 dan sonraki üç röpörtajımı izleyin İngiltere'yi ve TARİHSEL durumumuzu oradan öğrenin.
 Ankara'daki ABD,FRANSA büyükelçilerinin  ülkelerindeki istihbarat servislerinin başına getirildikten sonra TÜRK toplumunun yakınen tanıdığı İngiltere büyükelçisinin İngiliz istihbaratının önemli kalesi MI-6 dış istihbarat servisinin başına getirilmesinde şunu aklınıza getirin.
Bölgemizdeki gelişmeler ve TÜRKİYE’ nin yakın zamandaki durumu çok tedirgin edici bir hal alacağını  gösterir.
AYASOFİA,HALİFE,ÖZERK BÖLGESEL YÖNETİM falan derken bir bakmışınız beş parçalı TÜRKİYE.
İçimiz çok önemli dışarısı kolay,TÜRKİYE ‘yi heryerden sardılar.
İyi bayramlar,
ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.