GİZLİLİK ODAKLI ARAMA MOTORU İLE TANINAN DUCK DUCK GO, GİZLİLİĞE ODAKLANAN YEPYENİ BİR MASAÜSTÜ TARAYICISI GELİŞTİRİYOR

GİZLİLİK ODAKLI ARAMA MOTORU İLE TANINAN DUCK DUCK GO, GİZLİLİĞE ODAKLANAN YEPYENİ BİR MASAÜSTÜ TARAYICISI GELİŞTİRİYOR

Geçtiğimiz dönemlerde piyasada haksız rekabet oluşturduğu konusunda Google’dan şikayetçi olan arama motoru DuckDuckGo, çok yakın zamanda web tarayıcı sektörüne girmeye hazırlanıyor.

Firefox, Edge ve Chrome gibi tarayıcılarla rekabet etmeye hazırlanan DuckDuckGo, tarayıcının baştan sona gizliliği ön plana koyan bir yapıya sahip olacağını belirtti.

DuckDuckGo tarayıcı gizliliğe önem veriyor

Bildiğiniz üzere özellikle Microsoft Edge’in de Chromium tabanlı sisteme geçmesiyle web tarayıcı sektörü adeta Chromium tabanlı tarayıcılarla domine edilmiş durumda. Firefox’un 2018 yılından önce yüzde 20’lere varan kullanım oranının bu yıl yüzde 3’lere düşmesiyle, piyasadaki tarayıcıların yüzde 95’ten fazlası Chromium altyapısıyla hazırlanır hale geldi. DuckDuckGo’nun tarayıcısı da Chromium tabanlı bir şekilde hazırlanıyor.

Aynı adı taşıyan gizlilik odaklı arama motoruyla bilinen DuckDuckGo, varsayılan olarak kullanıcıların tüm web deneyimini silen ve gizliliğe odaklanan yepyeni bir masaüstü tarayıcı geliştiriyor. DuckDuckGo CEO’su Gabriel Weinberg, yeni gönderdiği bir blog yazısında, geliştirilen tarayıcının özelliklerine ve nasıl görüneceğine değindi.

Weinberg, DuckDuckGo tarayıcının, kurulduktan sonra herhangi bir ek ayar yapmaya gerek kalmadan varsayılan olarak katı bir gizlilik koruması sunacağını açıkladı. Tıpkı web tarayıcı gibi, mobil uygulamada da bu gizlilik ayarları uygulamayı kurduğunuz andan itibaren geçerli olacak.

Yapılan açıklamaya göre yeni tarayıcı şu an için macOS platformunda kapalı beta testinde… Buna karşın şirketin CEO’su Weinberg, Microsoft Windows versiyonu için de kolları sıvadıklarını açıkladı. DuckDuckGo Browser’ın halka açık versiyonunun ne zaman yayınlanacağı ise şu an için belirsiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler