GERÇEKTEN, TARİHİ BİR ZİRVE Mİ?

Bilinen bazı konularda uzlaşma sağlamak için, bazı liderlerin bir araya gelmesi, tarihi zirve midir?

Bence, bilinen şeylerin gündeme gelmesi değil, sorunların çözülmesiyle ilgili objektif kararların alınması zirve olabilir. Peki, bu neyin neyin tarihi zirvesi imiş?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yerine, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş ve bazı konularda uzlaşma toplantısı ymış...
Sözde, bu tarihi zirve toplantısıyla ilgili, farklı gibi gözükmüş olsa da aslında aynı yerden idare edilen bazı medya kuruluşları, yazılı, sözlü ve görsel araçlarıyla, bu zirveye katılacak liderlerinin oturacağı yuvarlak masadan tutun, yemek menüsüne kadar günlerce, abarta, abarta haber yaptılar.

Peki sonuç ne oldu? Sanki, Amasya Genelgesi benzeri karar almışlar gibi yapılan açıklamada, bu milletin her gün duymaktan ezberlemiş olduğu, yasama, yürütme, yargı organlarının güçlendirilmesi yanında, demokratik hukuk devletini güçlendirmek amacıyla güçlendirilmiş parlamenter sistemi geçişle ilgili bazı konularda mutabık kaldıkları gibi uzlaşı sağlamışlar.

Şikayet ettikleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kurulurken, onlar neredeydi? Asıl sorumlu, kendilerini “Ağaçtan Çıkma Ak Kaşık “ gibi gören muhalefet ve dolayısıyla bunlar değil mi? Seçim öncesi “Bu sefer kesin kazanıyoruz, siz sadece oyunuzu kullanın” gibi açıklamalarla seçmenlere umut verip, seçim günü de “Trafoya kedi girdi, oylar çalındı, bilgisayar sistemimiz çöktü, adam kazandı” gibi mazeretlerle birkaç gün ortalıkta görünmeyerek hayal kırıklıkları yaşatmadılar mı?

Şimdi çıkmışlar tarihi zirve yaparak; güya tek adam sistemini değiştirmek için, bire karşı altı lider seçim ittifakı yaparak, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı indirecekleri görüntüsünü vermişlerdir. Amaçları seçim kazanmak olmayınca ha altı olmuş ha daha fazla olmuş çok da önemli değil. Karşıymış gibi eleştirdikleri bu sistemi el birliğiyle inşa ettiler.

Parlamenter sistemi değişirken, bu ülkenin muhalefet partileri bunlar değil de başkaları mıydı?. İkide bir “Güçlendirilmiş parlamenter sistemden yanayız” diye dillerine doladıkları aynı açıklamayı yapıp duruyorlar. Parlamenter sisteme sahip çıkma mışlar, şimdi iktidara gelip parlamenter sisteme dönüş yapacaklarmış...Hem de güçlendirerek... Güçlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bir açıklamaları da yok... Parlamenterin önüne “Güçlendirilmiş” yazmakla ya da söylemekle mi oluyor? Anlamış değilim!

Bu zirve olsa olsa, enflasyonun durdurulamaz yükselişi, akaryakıt, doğalgaz, elektrik ve buna benzer şeylere gelen zamlarla, vatandaşın alım gücünün düşmesi zirve yapmış iken, bazı liderlerin bir araya gelerek tarihi zirve yapmaları, gündem değiştirmekten başka bir şey değildir.

Hak, hukuk, adalet, liyakat, sağlık, eğitim,adam kayırma, ekonomik ve buna benzer birçok sorunun beraberinde getirdiği zamlar dolayısıyla boğuşan vatandaşın ilgisini başka yöne çekecek, oyalayacak konu ve kişiler kalmayınca, bu sözde tarihi zirve imdata yetişti.
Cumhur ittifakının tek derdi Erdoğan'ın tek adam rejimini devam ettirmek olabilir. Ankara’da yapılan bu tarihi zirve de olsa olsa hep beraber inşa ettikleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin devamını sağlamaktan başka bir şey olmaz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.