Gelecek Partisi'nin 'Gülümseten' İftarı

Gelecek Partisi'nin 'Gülümseten' İftarı

Kerime Yıldız'ın yeni yazısı...

Geçtiğimiz salı akşamı Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı’nın herkese açık iftar yemeğine katıldım. İzmit Belediyesi binâsının önünde yapılan iftarda Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Sâre Hanımefendi ile İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, aynı masadaydı. Fatma Hanım, Davutoğlu’nun o günki programına ev sâhibi olarak gerekli desteği de verdi.

“Gülümse”, İzmit Belediyesi’nin sloganı. Fatma Hanım, Kocaeli’de CHP’yi gülümsetirken AK Parti’nin suratını bir karış eden isim. Kocaeli’nin kalbi İzmit, Fatma Hanım’ın gayreti ve şu anda altılı masada bulunan diğer partilerin desteğiyle son yerel seçimde CHP’ye geçti. Bu şehirde yaşayan birisi olarak söylüyorum, son dakika gelişmeleri olmasa AK Parti, başka ilçeleri de kaybedecekti. Hattâ belki Büyükşehir Belediyesini de. Sebep mi? Önceki belediye başkanının, devir teslim töreninden sonra belediye otobüsüyle eve dönmesine acı acı gülenleri gördüm, diyeyim de anlayın!

AK Partililer, kaybetmenin bedelini Fatma Hanım’a ödetmek için boş durmadılar. Troller, AK Partili bir belediye meclisi üyesinin “Hürriyet, câmiye ayakkabıyla girdi” iftirâsını havada kaptılar. Allah’tan, kuru gürültüye papuç bırakmayan Fatma Hanım, iftirayı atanlardan daha erkek çıktı. Fatma Hanım’ın câmiye ayakkabıyla girdiğine hâlâ inanan (iftira atan değil, inanan) AK Partililerin yolu belediyeye düşerse vakit namazı için câmi aramasınlar. Binânın en üst katında mescit var.

İftar öncesinde Ahmet Davutoğlu, Fatma Hanım’ı ziyâret etti. Son derece nâzik bir karşılama ve görüşmenin ardından esnaf ziyâreti başladı. Sâre Hanımefendi’nin, doktorluk vazifesi sebebiyle gecikmeli katıldığı ziyâret esnâsında Davutoğlu’nu gören esnaf gülümsedi. “Provokatör gönderen cevâbını alır!” sözünün tesirinden olsa gerek, “Dâvâya ihânet ettin!” diye bağıran birileri çıkmadı.

İster Kemalist ister İslâmcı olsun fark etmez, Anadolu çocuklarının berâber iftar etmesinden rahatsız olan, gerilimden beslenen her kim varsa bilmelerini isterim, iftar vakti gelince kalabalık o kadar arttı ki masa, masaya eklendi.

Gülümsedim. Bu iftarı sevdim.

Teşekkürler Hocam!

Teşekkürler Fatma Kaplan Hürriyet!

Not: Davutoğlu’nun AK Parti’den ayrılınca CHP’ye yaklaşmaya mecbur kaldığını düşünenlere, 7 Haziran 2015 seçiminden sonra bu ülkenin iyiliği için CHP ile koalisyon görüşmeleri yaptığını hatırlatmak isterim. Maalesef bugün İsrâille bile uzlaşanlar, bu yakınlaşmayı istemediler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler