Dr. Onur AKBAŞ

Dr. Onur AKBAŞ

GEÇMİŞ OLSUN ANKARA

Yoğun bir akademik sürecin ardından şu pandemi günlerinde başımı teori kitaplarından kaldırarak edebi metinler üzerinde gezintiye çıktığım günleri solukluyorum. Müzik adına, edebi metin adına hangi tarafa yönelsem her yer Ankara’ya çıkıyor. Bütün yolların Ankara’ya çıktığı bir hayattır benimkisi. Bundan şikâyetçi değilim. doğum yerimden başlayarak hangi aşina yüze baksam mazi sayfasının hangi kenarından tutsam yolun sonu Ankara’ya çıkıyor. Hoş Ankara’da her aşina sandığınız her yüz, masumca – zamanında- vefa ve şefkat aradığınız her göz, Ankara kadar vefalı çıkmıyor. Ocak ortasında Ankara’nın kaldırımları onlara nispeten daha müşfik daha sadık daha hatırşinas ve daha sıcak olabiliyor.

       Bu yüzden Ankara bende bir başka ses başka bir beste yahut aşina olduğum ama adını koyamadığım bir manzara yahut sima gibidir. Yukarıda da arz ettiğim gibi yoğun bir akademik sürecin ardından akademik sayfalardan gözümü alıp, edebi metinlerle zihnime tatil yaptırdığım günlerde Ankara’yı bu sefer Sabahattin Ali’nin gözü ile görüyorum. Bütün tarihselliği ile beraber yaşanmışlıkların üzerine sindiği o sokakları, o caddeleri, binaları yokluyorum el yordamı ile. İşte böyle bir vakitte aldım Ankara’ya dair haberi. Gazetemizde yayımlanan haber şu şekilde idi:

   AFAD'dan yapılan açıklamada, Kalecik ilçesinde saat 22.53'te, 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.  12 kilometre derinlikte kaydedilen depremin yaklaşık 9 saniye sürdüğü belirtildi. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan ilk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık" açıklamasında bulundu. Ankara Valisi Vasip Şahin, Kalecik ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğe intikal eden can veya mal kaybı bulunmadığını bildirdi. Şahin, Twitter hesabından, Kalecik ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin, "Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" paylaşımında bulundu.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara merkezli 4,5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz. Bütün vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.Öte yandan, AFAD'ın Twitter hesabından, "Kalecik ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklaması yapıldı. Ankara'nın Kalecik ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, Çankırı ile Çorum'da da hissedildi.Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin kentte hafif şekilde hissedildiğini, herhangi bir olumsuzluğun kendilerine iletilmediğini söyledi.Vali Ayaz, taramaların ise devam ettiğini sözlerine ekledi.Çorum merkez ile Sungurlu ilçesinde de deprem hafif hissedildi. AFAD İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, henüz olumsuz bir durumun yansımadığı bildirildi.

       Ankara^ya ve Ankaralılara geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.