Gece yarısı yeni atama

Gece yarısı yeni atama

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan kararla, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı’na Mehmet Hamdi Yıldırım’ı atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan kararıyla, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı’na Mehmet Hamdi Yıldırım’ı atadı. Böylece Şakir Ercan Gül, Nureddin Nebati ve Cengiz Yavilioğlundan sonra, Yıldırım dördüncü bakan yardımcısı oldu.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Lütfi Elvan’ın göreve gelmesinin ardından Berat Albayrak’ın üç bakan yardımcısından ikisi geçen ocak ayında görevden alınmıştı.
 
Osman Dinçbaş ile Bülent Aksu’nun yerine eski AKP milletvekili Yavilioğlu ile eski TMSF Başkanı Gül atanmıştı. Yavilioğlu Naci Ağbal döneminde de bakan yardımcısıydı. 2018’de Albayrak bakanlığa geldiğinde ayrılmıştı. Albayrak’ın yardımcısı olan eski AKP milletvekili Nebati ise, Elvan’ın bakanlığında da görevini korudu. 

Yeni HMB Bakan Yardımcısı Yıldırım, Elvan’a yakın bir isim. Elvan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı olan Yıldırım, bir süre TCDD Genel Müdürlüğü görevini de yürütmüştü. 

Öte yandan bir başka kararla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na Fatma Öncü atandı. Öncü, son AKP kongresinde Genel Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine yeniden seçilmişti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler