Gazze’de can kaybı 53’e yükseldi

Gazze’de can kaybı 53’e yükseldi

İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 53’e, yaralananların sayısı ise 320’ye yükseldi. Ölenlerin arasında çocuklar da var.

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Savaş uçakları, sabah erken saatlerde, Gazze’deki Filistin güçlerine ait güvenlik merkezleri ve polis karargahlarına şiddetli saldırılar düzenledi.

AA’nın haberine göre İsrail savaş uçakları birkaç dakika içinde bıraktığı onlarca bombayla Gazze Şeridi’nin güneyi, kuzeyi ve orta kesimlerinde çok sayıda noktayı hedef aldı. Gazze’nin merkezinde sivillerin kaldığı ve basına ait ofislerin bulunduğu dokuz katlı bina da bombalandı.

Filistin yönetimi, pazartesiden beri süren saldırılarda, 50’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 320 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Gazzeli gruplar, İsrail’in hava saldırılarına füzelerle karşılık veriyor. Çoğu İsrail’in ‘Demir Kubbe’ adı verilen hava savunma sistemi tarafından imha edilse de bazı füzeler kentlere isabet ediyor.

İsrail ordusu, sabah saatlerindeki açıklamasında şimdiye dek 1050’den fazla füze atıldığını bildirdi.

Reuters’a bilgi veren bir yetkili ise İsrail’de altı kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail her ne kadar Gazze’deki silahlı grupları hedef aldığını söylese de bölgeden çok sayıda sivil can kaybı haberi geliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler