GAZİ MUSTAFA KURUBACAK YAZDI:"POLİSLERİMİZ DE KENDİLERİNE GAZİLİK ONURU VERİLMESİNİ BEKLİYOR"

GAZİ MUSTAFA KURUBACAK YAZDI:"POLİSLERİMİZ DE KENDİLERİNE GAZİLİK ONURU VERİLMESİNİ BEKLİYOR"

Gazi Mustafa Karabucak,polislerimizin gazilik isteğini NGAZETE için yazdı...

1845 yılından bu yana görev yapan emniyet kolluk güçlerimiz “3713 TERÖRLE MÜCADELE KANUNU” kapsamında icra edilen kırsal ve şehir operasyonlarda yaralanmış olan ve “sakatlık oranının malulen emekliye ayrılmaları için yeterli seviyede” olmaması. 
  
Veya çalışırken bu konu ile ilgili raporun Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliği’ ne ilgili maddelerine uygun olmamasından dolayı terörde yaralanan çalışan ve emekli özel harekât ve terör polislerimiz. 
Bu konuyla ilgili bütün evraklar emniyet genel müdürlükleri ve içişleri bakanlıklarında mevcuttur.
           
Ancak 23 Ocak 2017 tarih ve 29957 sayılı resmi gazetede yayınlanan karar sayısı: KHK/684 ile terörde yaralanmış olanlara çalışan veya emekli daha önce müracaat yapan ve yapmayanların müracaat etmeleri istenmiş ama KHK içerisinde bulunan ek madde 3- 21 inci maddenin birinci fıkrasının (a), (h), (i) ve (j) bentleri kapsamında terör eylemi nedeniyle yaralanmış olup ilgili mevzuatına göre malul sayılmamaları nedeniyle aylık bağlanamayanlardan, talepleri   üzerine   13/7/1953 tarihli ve 4/1053 sayılı bakanlar kurulu kararıyla yürürlüğe konulan vazife malullüklerinin nevileri ile dereceleri hakkında nizamname hükümlerine göre derece tespiti yapılanlara, bu dereceleri esas alınarak aşağıda yazılı gösterge rakamlarının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda, nakdi tazminat karar tarihini takip eden aybaşından başlamak üzere aylık bağlanır denmesi üzerine polislerimiz tekrar müracaat ettiler ve yararlanamadılar  maalesef tekrar her müracaat eden polislerimize ret cevabı gelmiştir.
      
684 sayılı KHK 23 Ocak 2017 çıktığı tarihte başbakan yardımcısı Sayın Numan KURTULMUŞ yeni KHK hakkında açıklamalarda bulunmuş. Yaptığı açıklamada terörle mücadele sırasında zarar görmüş 19 bin kişiye maaş ve haklarının verileceğini açıklamış, gazilik maaşı alacak kişilere maaşı da açıklayan sayın kurtulmuş gazilerin 6 kademede değerlendirileceğini ve bütün gazilerin bu kapsam içerisine alındığını açıklaması yaptığı halde hiçbir polisimiz yararlanamamıştır.

 
Numan kurtulmuş vekilimizin konuşmasında sadece birkaç saniye dinleyelim verilen sözleri hatırlayalım hem görsel hem de sesli olarak vaatleri hatırlatmak görevimizdir. 

 
3713 sayılı terörle mücadele kanununa göre yaralanmış olanlara 1053 sayılı bakanlar kurulu kararıyla yürürlüğe konulan vazife malullüklerinin nevileri ile dereceleri hakkında nizamname hükümlerine göre derece tespitinde bulunan 6 kademeye göre bizler organ eksikliği olmamasından dolayı malul gazi olamıyoruz. Bu 6 kademe çoğaltarak ve yeni çıkacak maddeler kapsamında değerlendirip, bizlerinde gazilik onurumuzu verip sosyal haklarımızdan yararlanmamızı sağlanabilir diyor polis arkadaşlarımız.
 
Ve isteklerini sıralamışlar istedikleri çok bir şey değil bugün 81 ile böldüğümüzde hiç yokmuş gibiyiz. Her ilde malul sayılmayan gazilerimiz yok gibi hiçbir zamanda hükümetimize yük olmuyoruz. Maliyet gibi bir sıkıntısı olmaz hükümetimizin. 
  
1. Vazife malulü maaşı bağlanması (sosyal güvenlik kurumu tarafından)
2. Maddi ve manevi tazminat alınması (içişleri bakanlığından)
3. Sosyal ve mali hak ve yardımlar (devlet ve belediyeler tarafından sağlanan)
 
Hiçbir zaman devletimize küsmedik. Çalışan veya emekli özel hareket ve terör polisleri her zaman verilecek her türlü görevi yapmaya her zaman hazırız diyor emniyet teşkilatındaki görev yapan polislerimiz.


 
 Bizler şehit olma arzusuzuna ulaşamayan ve içimizde buruk acısı olan ama yaralanmış olan tek isteğimiz yaralanmış,  bizlere gazilik onurumuzun verilmesidir diyor polislerimiz.

Polis teşkilatımızda 1845 yılından bu yana düşman tarafından şehit olmuş ve görevi başında ömür vadesini dolduran tüm şehitlerimize ALLAHIM rahmetini merhametini ve şehitlik makamını versin inşallah. Yaralanmış olan kolluk güçlerimize de rabbim önce sabır versin, sonra sağlık, sıhhat, afiyet versin. 


3600 ek gösterge kanunundan imamların faydalandığı fakat polislerimizin ve masa başında çalışan memur ve sivil polislerimizin ve de malul sayılamayan gazi askerlerimizin faydalanamadığı bir kanundur. Cumhurbaşkanımızın ve meclisteki vekillerimizin bu kanunu genişleterek sadece imamların faydalandığı bir kanun değil tüm mağdurların faydalandığı kanun haline gelmesini istiyorlar.


En kısa zamanda da cumhurbaşkanımız tarafından bir genelge ya da bir KHK ile 19bin malul sayılamayan gazilerimizin haklarını vermesini bekleyeceğiz. Hepimiz inanıyoruz ki reis-i cumhurumuz bizlere bu haklarımızı teslim edecek, iadeyi hakkımızı alacağız diye düşünüyorum.
 

Çünkü dünya lideri bu konuyu çözecek ve bir daha böyle kimse mağdur edilmeyecektir diye düşünüyorum.

Yazmaya devam edeceğim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler