GAZETECİLERE BİNALİ YILDIRIM YASAĞI KALKTI

GAZETECİLERE BİNALİ YILDIRIM YASAĞI KALKTI

TBMM’nin 29. Başkanı Mustafa Şentop, parlamento muhabirlerine getirilen lokanta yasağı uygulamasını kaldırdı.

TBMM’nin 29. Başkanı Mustafa Şentop, seçilmesinin ardından gerçekleştirdiği ilk Başkanlık Divanı toplantısında kendisinden önceki dönemde parlamento muhabirlerine getirilen lokanta yasağı uygulamasını kaldırdı.

Hülya Karabağlı'nın t24'te yeralan haberine göre Şentop, toplantıda bu konuyu gündeme getirerek yasağın kaldırılmasından yana görüş bildiren CHP’li Meclis Başkanvekili Levent Gök ve bu görüşü destekleyen HDP’li Meclis Başkanvekili Mithat Sancar’ı dinledikten sonra ardından lokanta yasağını kaldırma kararını açıkladı.

TBMM’de parlamento muhabirleri TBMM ana binada bulunan ‘üyeler lokantasını’ milletvekilleriyle kullanıyordu. Eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım döneminde bu uygulamaya son verilmiş ve gazetecilere TBMM Tören salonu altında bir yer yapılmıştı.

Ancak, zamanla yarışan parlamento muhabirleri bu süreçte büyük zorluk yaşamıştı. Binali Yıldırım’ın istifasından kısa bir süre önce yasak uygulaması esnetilerek üyeler lokantasında bir-iki masa ayrılmıştı. Bu uygulama da yeterli masa olmadığı için sıra beklemesine neden olmuştu.

TBMM başkanvekilleri ile idare amirlerinin katıldığı toplantıda, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, TBMM İdari Teşkilatına ilişkin bir sunum yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler