Gazeteci – Yazar Doğan Satmış'ın İmza Günü 29 Şubat'ta Koala Kitap'da

Gazeteci – Yazar Doğan Satmış'ın İmza Günü 29 Şubat'ta Koala Kitap'da

Gazeteci – Yazar Doğan Satmış, ilk kitabı Mina’nın imza gününde 29 Şubat Cumartesi günü saat 13:00’de Koala Kitap Nişantaşı’nda okuyucularıyla buluşacak.

NGazete Yazarlarından Doğan Satmış, ilk polisiye romanı olan “MİNA”da üçüncü sayfa haberlerine konu olacak bir hikâye ile karşımıza çıkmış ve okuyucuları olayın içine çekmişti.

‘Mina’, kötü bir rastlantının ardından sevgilisinin uğruna bir günde hayatı değişen bir kadının öyküsü...

Gazetecilikte istihbarat muhabirliği denilen aslında polis, adliye gibi adli olayları takip eden birime hep gıptayla bakmışımdır. Elbette çok kötü olaylarla karşı karşıya kalıyorlar ama bir de onun arkasındaki hikâyeyi yazabilmek gibi büyük bir şansları da var ki, paha biçilemez. Gazetelerin üçüncü sayfalarını bilirsiniz... İşte bu haberler ve hikâyelerin habercilerini o sayfalardan okuyabilirsiniz. Hiç kimsenin o sayfalarda yer almasını istemem ama gazeteci-yazar Doğan Satmış’ın polisiye romanı ‘Mina’ tam da üçüncü sayfalık...

Satmış’ın ilk polisiyesi Gezegen Yayınları’ndan çıktı, hikâyesi ilgi çekici. Romana ismini veren Mina, güçlü, bağımsız ve kendine güvenli bir genç kadın. Reklam sektöründe, işinde gücünde ve çalışkan. Sevgilisi Yusuf ise inşaat sektöründe son dönemin yükselen yıldızı. İyi bir satıcı ve kitaptan okuduğumuza göre -maşallah- en lüks yerlerde yiyip-içip konaklayabilecek kadar kazanıyor. Dışarıdan bakınca durumları iyi ve mutlu görünüyorlar. Dışı sizi, içi bizi yakacak cinsten

Ne oluyorsa oluyor ve Yusuf’un ‘pahalı’ çapkınlıkları dünyalarını altüst ediyor. Pahalı diyorsak gerçekten de fahiş fiyatlardan söz ediyorum. Kitaptan okuduğumuza göre son dönemlerde Türkiye’de Rus eskortları çok tutuluyor. Önce internet sitesinden seçiyorsunuz, ardından iki mesajla hangi otelde ne kadara olacağı anlaşılıyor. Yusuf’un anlaşması bir saati 400 Euro’ya. Bugünkü kurla bu 2.300 TL yapıyor. Yusuf, kadınla otelde buluşuyor ve otelin ‘roof’unda ise sevgilisi masum Mina’mız içki içmek için onu bekliyor. Yusuf, Mina’nın yanına çıktıktan ve birkaç kadeh içkinin ardından otelden ayrılmaları sırasında ise polisleri görüyorlar. İlgilenmeden yürüseler de o olay gelip Yusuf’u buluyor. Yusuf’un buluştuğu Rus kadının öldürülmesi ve Yusuf’un bu suçtan tutuklanmasının ardından yaşananlar, kitabın hikâyesinin ilgi çekici bir şekilde akıp gitmesini sağlıyor. 

mina.jpeg

GÜÇLÜ KADIN AMA...

Doğan Satmış, kitapta hep gerçek yer isimlerini kullanmış. Arada hem mekânlara hem de güncel olaylara ilişkin kendi yorumlarını eklemeyi unutmamış. Gazeteci Satmış, arka kapakta kitabın tanıtımını da Mina’ya yaptırmış. Mina, kendini ‘günümüz Türkiye’sinin iddialı ama sıradan kadınlarından biri’ olarak tanımlarken, kitapta hayatı bir günde değişen bir insan öyküsünün olduğunu anlatıyor.

Mina’nın giyim kodları, Yusuf’un lüks merakı, Yusuf’un sonradan görme patronlarının hadsizliği de kitapta gözümüze çarpıyor. Mina, Yusuf’a inanıyor, katil olmadığını düşünüyor ve onun suçsuzluğunun kanıtlanması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Romanda güçlü bir kadın her zaman sevdiğimiz bir durum ama yine de Mina’nın Yusuf’a düşkünlüğü, aldatılmışlığına kayıtsız kalması biraz rahatsız edici.

Polisiye severim, üçüncü sayfaları da korkunçluğuna rağmen okurum. Mina’nın hikâyesini de tıpkı gazetelerin o sayfalarındaki gibi -cinayetten hapis sürecine, sonrasında yaşanan koşturmacalara dâhil olup takip edebilirsiniz.

Doğan Satmış kimdir?

1981’de Anadolu Ajansı’nda gazeteciliğe başlayan satmış Günaydın, Bugün gazetelerinde çalıştı.1989’da girdiği Hürriyet’te 17 yıl sorumlu yazı işleri müdürlüğü yaptı. Hürriyet’in ilk okur temsilcisi (Ombudsman) oldu. Dünya Ombudsmanlar Birliği Derneği’nde yer aldı.

2006′da Sabah Gazetesi’ne Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak geçti.

2009′da Habertürk Gazetesi’nin kuruluşunda çalışan Satmış, köşe yazıları yazdı, gazetenin genel yayın yönetmen yardımcılığını yaptı.

Habertürk’ün 2014’te Satmış’ın görevine son vermesinin ardından 2015’in Şubat ayında Cumhuriyet’e geçti.

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Satmış İşten Çıkarıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler