Galatasaray'da seçim tarihi netlik kazandı!

Galatasaray'da seçim tarihi netlik kazandı!

Galatasaray Spor Kulübü'de sezon sonunda seçim heyecanı yaşanacak Sarı-Kırımızılılar'da Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan seçimin net tarihi belli oldu.

Galatasaray'da seçim 25 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. Yeterli çoğunluk sağlanamazsa, çoğunluğa bakılmaksızın 1 Haziran günü Galatasaray'ın yeni başkanı belli olacak.

DURSUN ÖZBEK BAŞKANLIĞA ADAY OLMADIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Galatasaray başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılılarda Mayıs ayında düzenlenecek başkanlık seçiminde aday olmayacağını açıklamıştı. Özbek, "2024'te emaneti teslim edeceğimiz bir seçim dönemine geliyoruz. Galatasaray'a önümüzdeki dönemin hayırlı olması ve bu dönemde yapılan işlerin bir tık daha üste taşınması için yeni gelecek arkadaşlara başarılar diliyorum." diye konuşmuştu.

GALATASARAY'DA BAŞKAN ADAYLARI

Öte yandan iddialara göre Özbek'e camia içerisinden aday olması için yoğun bir baskı var. Diğer aday adayları arasında ise Metin Öztürk, Eşref Hamamcıoğlu ve Burak Elmas yer alıyor.

GALATASARAY BAŞKANLIK SEÇİMİ KAÇ YILDA BIR YAPILIR?

Galatasaray Başkanlık seçimi 3 yılda bir yapılır.Ancak, bazı özel durumlarda olağanüstü seçim yapılabilir. Örneğin, mevcut başkanın görev süresi dolmadan istifa etmesi veya başka bir nedenle görevden alınması durumunda, 6 aydan daha fazla süre kalmışsa yeni bir seçim yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler